Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Kverneland
Favoriet

De drie voordelen van de Kverneland iXdrive S6

Kwaliteit, productiviteit en prestaties zijn de drie grote voordelen van de nieuw gelanceerde serie iXdrive S6 zelfrijdende veldspuiten. De serie bestaat uit twee spuiten, de iXdrive HP als basismodel en de iXdrive HP ECODRIVE als topmodel. Een spuitenprogramma dat past bij zowel akkerbouwers als loonwerkers met nieuwe kenmerken zoals een krachtiger Stage V motor en iXflow-E individuele sproeierregeling.

Kwaliteit, productiviteit en prestaties zijn de drie grote voordelen van de nieuw gelanceerde serie iXdrive S6 zelfrijdende veldspuiten. De serie bestaat uit twee spuiten, de iXdrive HP als basismodel en de iXdrive HP ECODRIVE als topmodel. Een spuitenprogramma dat past bij zowel akkerbouwers als loonwerkers met nieuwe kenmerken zoals een krachtiger Stage V motor en…

Nieuwe motor en hydraulisch systeem

Comfort, capaciteit en precisie zijn de belangrijkste kenmerken voor een gebruiker om voor de iXdrive te kiezen. De standaard HP-versie met de aandrijflijn heeft een nieuwe dieselmotor en een nieuw hydraulisch systeem, wat resulteert in een efficiënter gebruik van het beschikbare vermogen. De nieuwe motor is een John Deere 6 cilinder 250pk single turbo met de Europese Stage V emissie als standaard. Een 300 pk Stage V- of een 250 pk Stage II-motor zijn als optie leverbaar. Het hydraulische systeem zorgt voor een traploze snelheidsvariatie, waardoor het motortoerental waar mogelijk wordt verlaagd, wat de efficiëntie en het comfort verhoogt. De ECODRIVE-versie is de aandrijflijn van het hoogste niveau met standaard 300 pk fase V-motor, wat resulteert in een supercomfortabel toerental van 1350 rpm bij 40 km/u op de weg.

De premium cabine is standaard uitgerust met al het comfort dat een bestuurder zich kan wensen voor een lange dag spuiten. De automatische klimaatregeling, de actief geveerde lederen stoel en de overdrukcabine van niveau 4 dragen allemaal bij aan het comfort.

Landbouwers willen graag de juiste spuitvloeistof op de juiste plek spuiten met een minimale overlap. De iXdrive, uitgerust met een enkele sproeierregeling, is in staat om deze taak perfect uit te voeren. Automatische functies, zoals het uitschakelen van de sproeiers via GPS en intuïtieve bediening, besparen tijd en voorkomen fouten. Het EasySet bedieningspaneel biedt een schone en handige werkruimte met alle benodigde componenten direct bij de hand. De pomp bevindt zich aan de rechterkant van de machine, direct bij de hoofduitlaat van de tank, om korte slangen met weinig restvloeistof te garanderen. De pomp kan gemakkelijk naar de unieke servicepositie worden geschoven, of zelfs helemaal worden verwijderd voor service en onderhoud.

Stabiliteit in werk en tijdens transport, dus veilig

De iXdrive heeft een laag zwaartepunt doordat de tank laag in het frame is geplaatst en compacte afmetingen die gunstig zijn voor hogere werksnelheden en veilig transport. Voor optimaal gebruik, ook in hoge gewassen, is de iXdrive leverbaar met drie verschillende bodemvrijheid- en spoorbreedtecombinaties. De hydropneumatische vering op beide assen zorgt voor comfort voor de bestuurder en stabiliteit van de boom tijdens transport en gebruik in het veld. De 3D-achterasvering laat asbewegingen toe, maar beperkt de invloed van de rupsbanden op de spuitboom. De wendbaarheid wordt gegarandeerd door 2-wiel/4-wielbesturing met standaard ErgoDrive-functionaliteit.

Intelligente elektronica – eenvoudige bediening en tijdsbesparing

De combinatie van de IsoMatch Tellus Pro en de innovatieve iXspray hardware en software met intuïtieve touch interface garandeert een gebruiksvriendelijke bediening van de iXdrive. iXspray zit vol met handige functies om het werk voor de bestuurder te maximaliseren, tijd te besparen en fouten te voorkomen tijdens een druk spuitseizoen. Denk aan pre-sets voor spuitklussen en eenvoudig programmeerbare boomconfiguraties. De IsoMatch Grip voegt eenvoudige controle toe aan de vingertoppen – van 1 tot 44 functies in 4 standen kunnen vrij door de bestuurder worden geprogrammeerd.

Vloeistofmanagement – Optimale gewasbescherming

De positie van de tanks, slangen, kleppen en afvoeren is geoptimaliseerd om de restvloeistof tot een minimum te beperken. De iXdrive is standaard uitgerust met iXclean Pro automatisch kleppenbeheer en iXflow-E hogedrukcirculatiesysteem met individuele regeling van de spuitdoppen. Deze functies maken het mogelijk om de juiste hoeveelheid, op de juiste plaats, op het juiste moment te spuiten.

Nauwkeurig spuiten – voor optimale spuitboomprestaties

De iXdrive-serie is uitgerust met een soepel opgehangen parallellogram dat optimale stabiliteit combineert met een zachte boombalancering en beperkte verticale beweging om afwijkingen in de spuithoogte tot een minimum te beperken en zo een correcte gewasbedekking te garanderen.
De iXdrive is verkrijgbaar in combinatie met de HSS-spuitboom van 24 tot 40 meter of de HSA aluminium-spuitboom van 24 tot 30 meter.

Het spuitboomgeleidingssysteem zorgt voor een perfect spuitpatroon voor uiterst nauwkeurig spuiten. De sensortechnologie van de spuitboomgeleider zorgt voor een perfecte geleiding in veel verschillende en uitdagende veldomstandigheden, waardoor het voor de bestuurder gemakkelijker wordt om zich op het spuitwerk te concentreren. Met Boom Guide ProActive reageert het systeem proactief op de bewegingen van de spuitboom om de spuitboom over het bladerdak van het gewas, het bodemoppervlak of beide te leiden in de speciale Hybrid Mode. Een optie is om de 3 sensoren uit te breiden tot 5 sensoren voor extra veiligheid over de volle werkbreedte in geval van obstakels of extreme veldomstandigheden.

Connectiviteit – wagenpark controleren, op afstand taken beheren of gegevens analyseren

IsoMatch FarmCentre is een oplossing voor machineparkbeheer en geeft de iXdrive een online verbinding met het internet, waardoor meerdere mogelijkheden voor de bestuurder ontstaan. Of u nu uw wagenpark wilt controleren, taken op afstand wilt beheren of machinegegevens wilt analyseren. IsoMatch FarmCentre bewijst dit in een efficiënte webapplicatie, die werktuigen, tractoren en terminals aan de cloud koppelt in één ononderbroken stroom van gegevens en connectiviteit.

Gerelateerde artikelen