Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
GRIMME groep
Favoriet

De nieuwe VARITRON 470

De derde generatie van de VARITRON 470 brengt, naast het nieuwe design, vele doorontwikkelingen met zich mee. De update omvat de wiel- en TERRA TRAC-variant en is voor oogstseizoen 2023 te bestellen.

De derde generatie van de VARITRON 470 brengt, naast het nieuwe design, vele doorontwikkelingen met zich mee. De update omvat de wiel- en TERRA TRAC-variant en is voor oogstseizoen 2023 te bestellen.

Geoptimaliseerde loofklapper

Door de nieuwe ophanging is aan- en afkoppeling van de loofklapper vereenvoudigd. Daarnaast is de aandrijving van de loofklapper versterkt, om een goede versnippering van steeds groter wordende loofbestanden te garanderen.

Flexibele opname

Om de VARITRON 470 beter te kunnen benutten, kan hij met verschillende opnames voor de oogst van aardappelen, uien en wortelen uitgevoerd worden. Bij de tweefasen oogst, kan hij met een opname voor het opladen van uien en aardappelen uit het zwad uitgevoerd worden.

Bewezen rooitechniek met nieuwe functies

Met de automatische snelheidsverstelling Speedtronic-Web kunnen de zeefbanden niet alleen snelheids-, maar ook lastafhankelijk geregeld worden.

Om eventuele verstoppingen te verhelpen, kunnen alle zeefbanden, de egelband en de ringelevator afzonderlijk en eenvoudig vanuit de cabine worden omgedraaid. Nieuw is ook, dat de draairichting van de loofunits resp. loofrollen eenvoudig omgedraaid kunnen worden. Deze kunnen of in trek- of in transportrichting draaien. Zo kan de VARITRON nog beter op verschillende teelten en de gewenste reiniging ingesteld worden.

Bunkerverlenging ook voor wielmachines

De VARITRON 470 in wieluitvoering kan eveneens met de bekende 64 cm lange bunkerverlenging uitgevoerd worden. Daardoor kunnen bijzonder hoge transportvoertuigen en kisten in de tweede rij eenvoudig en veilig gevuld worden. De bunkerverlenging is bijzonder geschikt voor het rooien van lange werkgangen. Bij een rijafstand van 75 cm kan het transportvoertuig in de rijpaden rijden en zonder problemen vier rijen overslaan.

Bijzonder comfort

De nieuwe VARITRON 470 is standaard met de 12,1″ grote CCI 1200 terminal uitgevoerd. Deze biedt de chauffeur met de intuïtieve bediening een perfect overzicht over alle machinefuncties.

Het SmartView videosysteem met 12″ touchscreen monitor, zoomfunctie, live Slow Motion, live beeldoverdracht via Wifi, Visual Protect Pro en de mogelijkheid tot beeldopname zorgt voor een goed overzicht via maximaal 13 camera’s van alle machinefuncties. Daardoor wordt een nog betere instelling van de machine mogelijk gemaakt.

Voor het documenteren van de opbrengst, kan de VARITRON 470 met een geïntegreerde opbrengstmeting uitgevoerd worden. Op basis van deze gegevens kan een beheer-zonekaart worden gemaakt, die hoog- en laagrendementzones in secties onderscheidt. M.b.v. een Farm Management Informatie Systeem (FMIS) kan op basis van de beheer-zonekaart een applicatiekaart gemaakt worden voor een sectie-specifieke toepassing van bijv. kunstmest, gewasbeschermingsmiddelen of pootgoed.

Volgens landspecifieke voorschriften kan de nieuwe VARITON 470 in wieluitvoering worden goedgekeurd voor snelheden tot 30 km/u.

Gerelateerde artikelen