Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
GRIMME groep
Favoriet

De nieuwe wagenrooier SELECT 200

De tweerijige wagenrooier SELECT 200 is geschikt voor veelvuldige en wisselende omstandigheden. De machine maakt indruk met vele verdere ontwikkelingen, zoals de unieke ActiveSteering wielbesturing en een transportbreedte van minder dan 3 m.

De tweerijige wagenrooier SELECT 200 is geschikt voor veelvuldige en wisselende omstandigheden. De machine maakt indruk met vele verdere ontwikkelingen, zoals de unieke ActiveSteering wielbesturing en een transportbreedte van minder dan 3 m.

Traploze zeefbandaandrijving

Alle zeefbanden kunnen met de gepatenteerde, traploos verstelbare en terugdraaiende VarioDrive aandrijving uitgevoerd worden, waardoor de voordelen van een mechanische en hydraulische aandrijving verenigd worden. I.c.m. Speedtronic-Web worden de zeefbandsnelheden automatisch aan de hand van de belasting en rijsnelheid aangepast.

Veelvuldige portfolio aan reinigers

De unieke veelvoud aan reinigers maakt een optimale aanpassing mogelijk aan verschillende rooi-omstandigheden. Zo kan bijv. het MultiSep, dubbel-MultiSep, de axiaalrollenreiniger (RollerSep) of de egelband (HaulmSep) met diverse automaatfuncties gemonteerd worden. Voor een optimale scheiding is voor het eerst de combinatie van een dubbele reiniger en Blower (TurboSep) mogelijk. Voor een maximale productbescherming kunnen de reinigers in een beduidend steilere (naar beneden) hoek afgesteld worden.

Compleet gemodificeerde bediening & bewaking

De bediening van de SELECT 200 is comfortabel en gaat standaard via ISOBUS. Hiervoor kan de ISOBUS-terminal van de trekker of de ISOBUS-bedieningsterminals CCI 800 of CCI 1200 worden gebruikt. Door de intuïtieve bediening vindt de chauffeur snel waar hij moet zijn, doordat de vele automaatfuncties, zoals Speedtronic-Web en Speedtronic-Elevator, probleemloos te configureren zijn.

De standaard verbinding met myGRIMME maakt uitwisseling mogelijk van machine- en opdrachtgegevens, via de agrirouter, naar het eigen Farm Managementsysteem.

Met het videosysteem SmartView, welke vanwege de unieke kenmerken een DLG zilveren medaille verkreeg, behoudt de chauffeur het overzicht over de totale machine.

ActiveSteering – De nieuwe manier van sturen

De automatische wielbesturing verhoogt het comfort op de kopakker, reduceert de draaicirkel en maakt optimaal de inrijden mogelijk. In wegmodus is het systeem een klassieke gedwongen besturing, waardoor de chauffeur ontlast wordt. Met de ActiveSteering is het gelukt een elektronisch gestuurde hydraulische besturing te ontwikkelen, welke zonder extra koppelpunt aan de trekkende machine komt. Bij het nemen van bochten wordt de doelhoek van de wielpositie contactloos berekend en wordt de as actief gestuurd. Manueel bijsturen is altijd mogelijk. Het systeem kan in verschillende modi gereden worden, welke via een ISOBUS-terminal gekozen kunnen worden.

Bijzonder brede overlaadtransporteur – ook voor zij-afleg

Optioneel is een 1200 mm brede elevatorband beschikbaar. Door het geringere toerental bij gelijkblijvende doorvoer wordt de productbescherming verbeterd. Bij uien en wortelen kan door de bredere elevator de doorvoer verhoogd worden.
Daarnaast is de zij-afleg voor het zijdelings tussen rooien van aardappelen aangepast zodat deze vanuit de cabine kan worden ingeklapt tot een wegtransportbreedte van minder dan 3,00 m.

Comfortabele werkplek

Met de nieuwe comfortpakketten zijn in hoogte verstelbare treden bij de leestafel verkrijgbaar, welke een aangename werkplek mogelijk maken. Bovendien zijn een waterdichte opbergbox, bekleding aan de leestafel alsmede een schoonwatertank met 15 liter inhoud beschikbaar. Dankzij de nieuwe verlichting op de leestafel, hebben leespersoneel en chauffeur, zelfs in het donker, een goed overzicht over de productstroom.

De optionele tentoverkapping, naar keuze met of zonder zijdelen, beschermt het leespersoneel tegen weersinvloeden. Het witte tentdak ondersteunt een goede herkenning van groene knollen. Gecombineerd met de net-zijwanden wordt het leespersoneel een ideale doorluchting geboden bij gelijktijdige stofbescherming.

Een ladder met handgrepen vereenvoudigt het opstappen in de machine, om onderhoud te kunnen uitvoeren.

Grensoverschrijdende certificering

De uitschuifbare as maakt een transportbreedte mogelijk van onder 3,00 m. Hierdoor is de machine (zonder leestafel) met volledige EU-typegoedkeuring gecertificeerd. Deze goedkeuring is m.n. een voordeel voor wederverkoop binnen de EU, aangezien er geen nationale individuele goedkeuring voor goedkeuring hoeft te worden afgegeven.

Gerelateerde artikelen