Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Kverneland
Favoriet

Kverneland e-drill maxi plus, de juiste keuze voor u?

Effectief zaaien begint bij het kiezen van de juiste machine en het juiste moment. Hierdoor krijgt uw gewas een optimale start die het verdient. Echter is het soms erg moeilijk om het juiste moment te kiezen of is het tijdsbestek waarbinnen de werkzaamheden moeten gebeuren erg klein. Op zo’n moment is het extra fijn te beschikken over een gebruiksvriendelijke en betrouwbare machine die meerdere werkzaamheden in één werkgang kan uitvoeren.

Effectief zaaien begint bij het kiezen van de juiste machine en het juiste moment. Hierdoor krijgt uw gewas een optimale start die het verdient. Echter is het soms erg moeilijk om het juiste moment te kiezen of is het tijdsbestek waarbinnen de werkzaamheden moeten gebeuren erg klein. Op zo’n moment is het extra fijn te…

Een echte alleskunner in zaad- en bemestingstoepassingen

  • De Kverneland e-drill als zaaimachine in combinatie met rotorkopeg maakt het mogelijk om in één werkgang het zaaibed voor te bereiden, te zaaien en aan te drukken.
  • De e-drill maxi plus is in staat om twee soorten in één werkgang te zaaien. Dat kunnen twee soorten zaaizaad zijn of zaad en kunstmest, of een combinatie met bijv. slakkenkorrels of slechts één soort zaad.
  • De zaadtank kan worden verdeeld in een instelbare trechterverhouding van 60:40, 70:30 of 100:0 met twee onafhankelijk van elkaar werkende doseerinrichtingen ELDOS aan weerszijden geplaatst. Het volledige volume van de zaadtank kan worden gebruikt voor het zaaien van slechts één soort zaad. Met de dubbele invoer op het CX-II kouter kan zaaizaad/meststof in één werkgang precies in de zaairij geplaatst worden.
  • Optionele Kverneland a-drill extra zaaimachine opbouw mogelijk met aparte zaadtank en doseerinrichting, om nog een extra zaad/meststof toe te passen.

Is de Kverneland e-drill maxi plus de juiste machine voor u?

  1. U wilt flexibel zijn in het aantal kg dat u kunt zaaien.

Met de e-drill maxi plus kunt u 4 t/m 400 kg per hectare zaaien, mogelijk dankzij de unieke ELDOS doseerunit die u automatisch de juiste rotorafstelling adviseert.

  1. U wilt gebruiksgemak.

De bodemstructuur en werkomstandigheden zijn niet op elk perceel gelijk. Voor het beste resultaat zijn de Kverneland zaaimachines eenvoudig instelbaar. Bijvoorbeeld onafhankelijk instellen van de werk- en zaaidiepte van een kopeg/zaaicombinatie.

  • U wilt meerdere bewerkingen kunnen doen in één werkgang.

Met de e-drill maxi plus kunt u zowel kunstmest als twee zaaizaden toedienen in één werkgang. Dit levert tijdsbesparing op en wordt de kans op bodemverdichting verlaagd.

  • U wilt zeer nauwkeurig kunnen zaaien.

Het CX-II kouter van Kverneland is nauwkeurig en zeer in te stellen. Het staat garant voor een goede loop en vraagt weinig trekkracht. De kleinere snijhoek van de stalen schijf vereist minder kouterdruk om een constante zaaidiepte van 6cm te bereiken.

ISOBUS-compatibel

De ISOBUS e-com ‘plug and play’ compatibiliteit maakt het mogelijk om de e-drill maxi plus aan te sluiten op elke ISOBUS compatibele trekker, voor volledig functioneel gebruik door de eigen terminal van de trekker.

Wilt u meer info over de Kverneland e-drill maxi plus? Klik dan hier