Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Kverneland
Favoriet

Kverneland SpotSpray zorgt voor aanzienlijke besparing van gewas-beschermingsmiddelen

Met het SpotSpray-systeem van Kverneland, toepasbaar op elke Kverneland spuitmachine met iXspray software, kan een aanzienlijke besparing van gewasbeschermingsmiddelen gerealiseerd worden.

Met het SpotSpray-systeem van Kverneland, toepasbaar op elke Kverneland spuitmachine met iXspray software, kan een aanzienlijke besparing van gewasbeschermingsmiddelen gerealiseerd worden.

Op basis van een taakkaart die van tevoren gemaakt wordt met behulp van satellietbeelden, schakelt de veldspuit aan en uit in combinatie met de SpotSpray-toepassing. Op basis van vooraf gedefinieerde secties in de bedieningsterminal, worden alleen de specifieke ‘spots’ bespoten in het perceel waar het nodig is, of juist niet waar dit niet nodig is. Dit kan gedaan worden met de iXflow-Air of iXflow-E technieken van Kverneland, maar ook met normale sectieafsluiters op de veldspuit.

Met behulp van een taakkaart wordt inzichtelijk welke zones bespoten moeten worden.

Het resultaat is dat er aanzienlijk minder gewasbeschermingsmiddelen gebruikt hoeven worden, wat kosten bespaart voor u als landbouwer. Ook draagt dit bij aan een beter milieu en gezondere bodemomstandigheden. Onkruid wordt plaatsspecifiek bestreden en de gezonde gewassen worden niet onnodig behandeld. Dit betekent ook minder gewasschade. Een ander voordeel is dat op basis van de oppervlakte van de zones of ‘spots’ in de taakkaart precies te zien is hoeveel spuitvloeistof er in de machine nodig is. Zo wordt ook de capaciteit vergroot, omdat meer hectares bespoten kunnen worden met één tank.

Met een investering in de SpotSpray-licentie op de spuiten van Kverneland met iXspray-software is het rendement op de investering hoog dankzij besparingen van tijd en geld. Ook is een proefperiode mogelijk, wat dit systeem toegankelijk maakt voor iedere landbouwer of loonwerker.

“Met behulp van spotspray kunnen we gerichter het onkruid beheersen en tot 95% terug gaan in de toepassing van middelen.”

Anthon Slootweg, projectleider precisielandbouw bij Van Iperen

Wilt u meer info over SpotSpray of onze spuiten? Neem contact op met Kverneland Group Benelux of benader uw Kverneland dealer. Klik hier voor de Kverneland dealer locator: https://nl.kverneland.com/Dealer-Locator

Gerelateerde artikelen