Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
GRIMME groep
Favoriet

Nieuwe 4-rijige bekerpootmachine PRIOS 440

Voor seizoen 2023 introduceert GRIMME de eerste 4-rijige, getrokken pootmachine met een transportbreedte onder 3 m en volledige EU-typegoedkeuring. Daarnaast brengt de PRIOS 440 alle innovaties op het gebied van aankoppeling en rugvorming met zich mee en biedt hij alle voorwaarden voor precisie- en Smart Farm oplossingen.

Voor seizoen 2023 introduceert GRIMME de eerste 4-rijige, getrokken pootmachine met een transportbreedte onder 3 m en volledige EU-typegoedkeuring. Daarnaast brengt de PRIOS 440 alle innovaties op het gebied van aankoppeling en rugvorming met zich mee en biedt hij alle voorwaarden voor precisie- en Smart Farm oplossingen.

Veelvuldige combinaties mogelijk

Met behulp van een zwanenhalsdissel met tussenframe en apart hefframe is de pootmachine te combineren met elk gangbaar apparaat voor actieve grondbewerking (rotorkopeg, frees).

De aparte aanbouw maakt het mogelijk om snel te wisselen tussen verschillende grondbewerkingsmachines. De diepteregeling van de grondbewerkingsmachine gaat onafhankelijk van de pootmachine, waardoor de pootdiepte altijd exact gehouden wordt.

Nieuw concept diepteregeling

De diepteregeling van de kunstmestschijven, vorentrekker, toedekschijven maar ook de rugvorminrichting gaat onafhankelijk van elkaar. 4 tastwielen aan de voorkant van de machine en 2 ultrasoonsensoren van de rugvorminrichting sturen de werkdiepte en zorgen daarmee voor een optimale diepteregeling en een homogene veldopkomst.

Volledig geschikt voor Section Control

Om bedrijfsmiddelen te besparen kunnen de kunstmeststrooier, de tankset en de pootelementen afzonderlijk van elkaar en voor elke rij afzonderlijk worden ingeschakeld via Section Control (individuele rijenschakeling met “Multiboom-functie”). Dit kan het uitspoelen van voedingsstoffen in het milieu aanzienlijk verminderen, vooral bij het aanleggen van rijpaden of bij het planten van geren. De rijspecifieke uitschakeling van de doseervijzel en de roeras voorkomt dat de kunstmest in de kunstmesttrechter wordt verpulverd.

Nieuwe innovatieve rugvorminrichting

Voor de opbouw van een rug met een gladde bovenkant kunnen de aanaarders van kunststof (PE) gecombineerd worden met rugkroonplaten of voor een kruimelige bovenkant met kooirollen. Voor het eerst kan de rugvorming ook met een combinatie van rugkroonplaten en kooirollen gerealiseerd worden. De unieke “hybride-rugvorminrichting” creëert een rug met stabiele en gladde rugflanken en een kruimelige rugkroon. Daardoor worden de voordelen van een aanaardkap en die van kooirollen verenigd. De “hybride-rugvorminrichting” kan in het veld zonder gereedschap worden omgebouwd en aangepast, waardoor de rugvorming flexibel kan worden aangepast aan de bodemgesteldheid en de eisen van de klant. Om het wateropnamevermogen van de bodem (infiltratiesnelheid) te vergroten en bodemerosie te voorkomen, kan de rugvorminrichting ook worden uitgerust met de TerraProtect.

Wegtransportbreedte onder 3,00 m

In veel Europeese landen moet bij een machinebreedte van meer dan 3,00 m een ontheffing voor wegverkeer aangevraagd worden. Over het algemeen hebben 4-rijige pootmachines met een rijafstand van 75 cm een transportbreedte van 3-3,30 m De PRIOS 440 met een rijafstand van 75 cm heeft optioneel twee uitschuifbare assen, waardoor de werkbreedte van 3,30 m voor het eerst kan worden teruggebracht tot een wegtransportbreedte van minder dan 3,00 m. Uitstekende uitrustingsdelen, zoals grondgeleidingsplaten, de buitenste aanaardlichamen en woelertanden worden binnen de machinecontour geklapt. Dankzij de volledige EU-typegoedkeuring kan met de PRIOS 440 zonder speciale vergunning op de weg worden gereden, wat het bedrijfs- of grensoverschrijdend gebruik aanzienlijk vereenvoudigt.

SmartView videosysteem en verbinding met myGRIMME

De bediening van de PRIOS 440 is comfortabel en gaat standaard via ISOBUS. Hiervoor kan de ISOBUS-terminal van de trekker of de ISOBUS-bedieningsterminals CCI 800 of CCI 1200 worden gebruikt. Het SmartView videosysteem met 12″ touchscreen monitor, zoomfunctie, live Slow Motion, live beeldoverdracht via Wifi, Visual Protect PRO en de mogelijkheid tot beeldopname zorgt voor een goed overzicht van alle machinefuncties. Door de verbinding met myGRIMME wordt uitwisseling van machine- en opdrachtgegevens, via de agrirouter, naar het eigen Farm Managementsysteem doorgestuurd.

Gerelateerde artikelen