Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Topcon
Favoriet

Start het seizoen goed met elektrische aandrijving op de zaaimachine

Het optimaliseren van de opbrengst met een efficiënt gebruik van zaaigoed. Dat is het doel van elektrische aandrijving en de sectiecontrole op een zaaimachine.

Het optimaliseren van de opbrengst met een efficiënt gebruik van zaaigoed. Dat is het doel van elektrische aandrijving en de sectiecontrole op een zaaimachine.

Zaaien. Het is een belangrijk, misschien wel dé belangrijkste, factor van het seizoen. Als er tijdens deze werkzaamheden iets niet goed gaat, dan ondervindt de teler daar het gehele seizoen de problemen van met een verminderde opbrengst tot gevolg. Precies de juiste hoeveelheid planten op een hectare. Dit is mogelijk door het upgraden van de zaaimachine met een elektrische zaaimachine. Topcon heeft hier diverse oplossingen voor uiteenlopend van sectie controle tot het volledige aansturen van de zaaimachine. Eenmaal geïnstalleerd en ingesteld heb je er geen omkijken meer naar. Door gebruik van een elektrische aandrijving van de zaaimachine, ontstaat er bij het zaaien minder overlap en wordt het risico op concurrentie tussen de planten voorkomen.

De meeste conventionele zaaimachines hebben een loopwiel. Zekere in najaar onder natte omstandigheden komt het wel eens voor dat er extra slip op het loopwiel optreedt. Dit zorgt ervoor dat de gewenste afgifte niet behaald wordt. Daarnaast is de afdraaiproef met een loopwiel arbeidsintensief en fout gevoelig. Tijdens de afdraaiproef kan een halve omwenteling te veel al in de praktijk tot een grote afwijkingen zorgen.  Met de Topcon Artemis oplossing is de afdraaiproef een fluitje van een cent. De afdraaiproef start simpelweg door een druk op de knop en stopt automatisch. Eventuele fouten worden hierdoor problemen voorkomen.

Klaar voor de toekomst.

Met de Topcon Artemis zaaimachine oplossing ben je klaar voor de toekomst. Daarmee heb je de mogelijkheid om de afgifte variabel te regelen. Ook is het mogelijk om op basis van taakkaarten te werken. De afgifte wordt onafhankelijk van rijsnelheid geregeld. Het is mogelijk om de variabele afgifte van 4 verschillende product soorten tegelijk te regelen.

Klik hier voor meer informatie…