Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Kverneland
Favoriet

Wat is de waarde van een roterende wiedeg?

Efficiënte onkruidbestrijding is een eerste vereiste voor gezonde plantengroei als basis voor opbrengst, winst en veilige voedselproductie.

Efficiënte onkruidbestrijding is een eerste vereiste voor gezonde plantengroei als basis voor opbrengst, winst en veilige voedselproductie.

Daarnaast wordt de bescherming van het milieu steeds belangrijker. Bepaalde onkruiden hebben resistentie tegen herbiciden ontwikkeld, en dat vraagt om nieuwe vormen van onrkruidbestrijding en gewasverzoring. Ook de omstandigheden in het perceel variëren. Er zijn verschillende teeltmethoden mogelijk waardoor veelzijdigheid van de machine erg belangrijk is. De Kverneland Helios roterende wiedeg, voorzien van gietijzeren sterwielen, werkt in het geval van resistentie en kan worden gebruikt zowel voor- als na opkomst van het gewas.

De roterende wiedeg is in eerste zeer geschikt om de bovenste laag van de bodem te breken. Landbouwers hebben steeds vaker last van zeer droge omstandigheden waardoor een zeer hard grondoppervlak kan ontstaan met een beperkte waterreserve of korstvorming op het oppervlak na hevige regenval. Hierdoor is er behoefte om de water- en luchtstroom van de bodem te herstellen en de beschikbare waterreserves te beschermen. Zo kunnen de wortels beter worden voorzien van voedingsstoffen. Door de bovenste laag van de bodem of de korst te breken, bevordert de roterende wiedeg de opkomst van gewassen en herstelt het de water- en luchttoevoer.

Daarnaast is de roterende wiedeg ook zeer geschikt voor het wieden van onkruid in het beginstadium van het gewas. Onkruid moet daarbij naar de oppervlakte worden gebracht om uit te kunnen drogen. Het roterend aangedreven sterwielontwerp van de roterende wiedeg past zich aan diverse teeltmethoden aan en zal een goede partner zijn voor een breed scala aan toepassingen in zowel het voorjaar als in het najaar. Voor succesvol wieden is de juiste timing van belang en deze moet worden aangepast aan de bodemgesteldheid, de onkruiddruk en het machinepark.

De voordelen van de roterende wiedeg:

  • Selectieve onkruidbestrijding in het beginstadium van het gewas
  • Stimuleren van fysisch-chemische reacties in het bodemleven
  • Vocht in de bodem behouden

Meer informatie? Kijk op https://nl.kverneland.com/mechanische-onkruidbestrijding/roterende-wiedeggen/kverneland-helios

Gerelateerde artikelen