Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Kverneland
Favoriet

Winstgevend ploegen doe je met een Kverneland ploeg!

Kverneland ploegen staan bekend om de geharde staal technologie. Een technologie die meer dan 140 jaar geleden al is ontwikkeld, maar heden ten dage nog steeds onovertroffen is. Het garandeert extra sterkte voor een extra lange levensduur van de ploeg. Dankzij het speciale inductieproces kan Kverneland gebruik maken van minder staal, waardoor de ploeg lichter is in gewicht en minder trekkracht vraagt bij een hogere weerstand.

Kverneland ploegen staan bekend om de geharde staal technologie. Een technologie die meer dan 140 jaar geleden al is ontwikkeld, maar heden ten dage nog steeds onovertroffen is. Het garandeert extra sterkte voor een extra lange levensduur van de ploeg. Dankzij het speciale inductieproces kan Kverneland gebruik maken van minder staal, waardoor de ploeg lichter…

Het ontwerp van de ploeg in combinatie met de specifieke hittebehandelingstechniek van elk onderdeel zorgen voor lage bedrijfskosten.

Slimme innovaties van Kverneland

Als gevolg van steeds wisselende weersomstandigheden is de ploegperiode soms erg kort. Daarom is een betrouwbare ploeg een must. Kverneland heeft hierin een aantal voordelen:
• Variomat®
Dankzij het verstellen van de ploegbreedte vanuit de trekkercabine gaat er geen tijd verloren bij het handmatig afstellen. Variomat® zorgt voor een juiste parallelle koppeling langs de hele ploeg. Aanpassingen aan de treklijn zijn dus niet nodig. Hierdoor trekt de ploeg licht en zijn slijtage en onderhoudskosten laag, terwijl de ploeg perfect ploegwerk levert.
• Auto-Reset
Kort gezegd: Auto-reset betekent doorploegen waar anderen stoppen! Het ploeglichaam komt omhoog als het een obstakel wordt gepasseerd en daalt vervolgens automatisch terug tot de juiste diepte. Een slimme constructie: bij bladveren is de uitbreekdruk hoog, maar deze neemt af naarmate het ploeglichaam omhoog komt. Zo wordt de ploeg niet overbelast.
• Knock-on®
Kverneland Knock-On® punten vervangen in slechts enkele seconden. Dit levert maar liefst 90% tijdsbesparig op. Ideaal voor gebieden met veel steenachtige grondsoorten.

Links: Kverneland Auto-Reset systeem Rechts: Kverneland Variomat

Verhoog de capaciteit

Kverneland Variomat is beschikbaar in twee varianten; met hydraulische of mechanische aanpassing van de snijbreedte. Met de hydraulische variant kan de snijbreedte al rijdend vanuit de trekkercabine worden aangepast.
Het systeem heeft een unieke slijtvaste verbinding tussen de ploeglichamen en het hoofdframe. Het systeem bestaat uit een robuuste 24mm bout, een afstandsbus, twee speciaal geharde spanbussen en twee geharde vervangbare ringen.
Door de snijbreedte van 35 tot 45 cm. te verstellen, neemt de capaciteit toe met 30%, terwijl het netto brandstofverbruik met 18% afneemt.

Keuze uit risters

In de loop der jaren heeft Kverneland risters ontwikkeld die zich hebben aangepast aan de veranderende bodemomstandigheden. In Nederland was vooral het Twister rister zeer populair. Deze is recent opgevolgd door de EvoTwist. Door de lichte trekkracht, verre doorkering en brede open voor past deze uitstekend bij ploegen op brede banden, bijv. 650mm.

Het aangepaste ontwerp van de EvoTwist houdt de ploegsnede beter vast, waardoor ploegen van 15 tot 35cm diep mogelijk is. De EvoTwist geeft ook bij zeer geringe werkdieptes vlak, gesloten ploegwerk. Door het geleidelijke verloop van de voor in het rister trekken ze extreem licht.

Rister No. 38 ‘EvoTwist’

Gerelateerde artikelen