Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X

2021 – 3


Nummer 03
Jaargang 72

Bekijk het vakblad digitaal

(inloggen vereist)

Alleen toegang met een Plus- of Totaal-abonnement

Nu aanvragen

Artikelen uit dit nummer (2021 – 3)

afbeelding

Druppelirrigatie en fertigatie – Bemesting via slang

23-03-2021 | 4 minuten Albert van der Horst

In de glastuinbouw is fertigeren dé manier om gewassen te voorzien van meststoffen. Bemestingsspecialist Van Iperen onderzoekt of je die techniek ook kunt toepassen in hoogrenderende akkerbouwgewassen. De eerste resultaten zijn hoopgevend.

afbeelding

Middelinjectie – GTI op de spuit

22-03-2021 | 6 minuten Albert van der Horst

Bij middelinjectie wordt het bestrijdingsmiddel pas vlak voor de spuitdoppen aan het water toegevoegd. Daardoor heb je geen restvloeistof meer in de tank en hoef je die dus ook niet meer te reinigen. Maar er zijn meer voordelen.

afbeelding

Lindner Lintrac 130 – Wendbaar ventje

15-03-2021 | 7 minuten Frank Rijnsburger

Lindner heeft met de Lintrac 130 een nieuw topmodel. Het blijft niet bij een beetje meer vermogen.

afbeelding

Vulcaniseren landbouwbanden – Bandjes plakken

15-03-2021 | 5 minuten Albert van der Horst

Nederland telt een handvol bedrijven die schades aan landbouwbanden vakkundig kunnen herstellen. Afhankelijk van de grootte van de schade kost dat 250 tot 600 euro. Dat is geen kattepis, maar een schijntje in vergelijking tot de aanschaf van een nieuwe band.

afbeelding

Mechanisatie voor vaste rijpaden – Tussen de lijntjes werken

12-03-2021 | 6 minuten Chris Vlaanderen

Steverink Techniek uit Tollebeek (Fl.) bedacht het mechanisatie- en teeltconcept Lasting Fields. Het krijgt inmiddels vorm met een werktuigendrager die op koolzaadolie rijdt. Verder gaat een nieuw prototype van een voorloze ploeg komend voorjaar de grond in.

afbeelding

Keerzijde van flexibiliteit

11-03-2021 | 4 minuten Redactie

Flexibiliteit en kwaliteit zijn kernbegrippen van een kistenbewaring. In de toekomst kijken is lastig, maar met een kistenbewaring kun je alle kanten op, is een veelgehoorde opmerking. Maar neem in de overweging ook de nadelen van een kistenbewaring mee.

afbeelding

Kverneland 2500 i-Plough – De i van easy

05-03-2021 | 8 minuten Redactie

Vanuit de cabine moeiteloos je ploeg afstellen, automatisch geren afploegen en in een handomdraai naar transportstand. Met de i-Plough van Kverneland is het mogelijk. Maar leidt zoveel elektronica niet tot problemen?

afbeelding

Lol

04-03-2021 | 2 minuten Gertjan Zevenbergen

‘Het lijkt wel alsof we geen lol meer mogen hebben’, zei mijn zoon, toen we het tijdens het avondeten weer eens over hét virus hadden. Al een jaar lang heeft hij – net als iedere andere wereldbewoner – te maken met beperkingen. Met een goed doel, dat wel. Maar mijn zoon mist het leren kennen […]

afbeelding

John Deere 6120M – Land in zicht

04-03-2021 | 9 minuten Albert van der Horst

John Deere heeft de nieuwe 6M-serie een stuk luxer gemaakt. De sterk aflopende neus biedt een uitstekend zicht naar voren.