Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X

2021 – 5


Nummer 05
Jaargang 72

Bekijk het vakblad digitaal

(inloggen vereist)

Alleen toegang met een Plus- of Totaal-abonnement

Nu aanvragen

Artikelen uit dit nummer (2021 – 5)

afbeelding

Verdienen aan de zon

16-05-2022 | 4 minuten Redactie

De huidige energieprijzen maken een investering in zonnepanelen op de bewaarschuur nog aantrekkelijker. Maar er is een hoop keus en veel aanbod. Waarop moet je letten bij de investering in zonne-energie? En wat komt er kijken bij het onderhoud als ze eenmaal op het dak liggen?

afbeelding

Kuhn EL162-300 Biomulch – Oppervlakkig

31-05-2021 | 6 minuten Gertjan Zevenbergen

Ook Kuhn neemt een biofrees op in zijn programma. Logisch, de voordelen zijn legio. Zo werkt zo’n frees zeer oppervlakkig, verkleint hij de groenbemester en je bestrijdt er ook nog eens het onkruid mee.

afbeelding

Horsch Leeb LT – Koorddanser

20-05-2021 | 7 minuten Redactie

Met de aanstelling van Zonna als importeur in 2015 is de aanschaf van een veldspuit van de Beierse fabrikant Horsch een stuk eenvoudiger geworden voor Nederlandse telers. De balancering is onovertroffen, vinden gebruikers. De machine beweegt als een koorddanser over het perceel.

afbeelding

Levertijd landbouwmachines loopt op, prijzen stijgen – Peperduur

19-05-2021 | 3 minuten Gertjan Zevenbergen

Het maakt niet veel uit welke landbouwmachine je bestelt, je zult er lang op moeten wachten. Bovendien zijn ze duurder door de hoge staal-, kunststof- en transportprijzen.

afbeelding

Dynamisch bewaren

12-05-2021 | 4 minuten Redactie

Een teelt- en verwerkingsbedrijf in de Noordoostpolder wenste een bewaarschuur met een natuurlijke uitstraling, waarin het een groot aantal producten kon bewaren. Het gepuzzel heeft zich uitbetaald.

afbeelding

Claas Arion 470 Cis+ – Krachtig lichtgewicht

10-05-2021 | 6 minuten Wilbert Beerling

De nieuwe Claas Arion 400-serie heeft een Stage V-motor en een uiterlijk dat wat meer lijkt op dat van zijn grote broers. Ook op hydraulisch vlak heeft Claas stappen gezet.

afbeelding

Massey Ferguson 8S met Dyna E-Power – Opschakelen

07-05-2021 | 10 minuten Frank Rijnsburger

Massey Ferguson stak 1 miljoen ontwikkelingsuren in de 8S-trekkerserie, die de fabrikant eind vorig jaar op de markt bracht. Die tijd lijkt welbesteed. Vooral de cabine en de nieuwe Dyna E-Power-transmissie maken veel indruk.

afbeelding

Overzicht elektrische heftrucks – Het nieuwe heffen

06-05-2021 | 6 minuten Albert van der Horst

Het tijdperk van de dieselheftrucks is voorbij. Elektrische heftrucks die geen fijnstof en CO2 uitstoten, hebben de toekomst. Waarop moet je letten bij een heftruck met een accu en wat is er zoal te koop? Een overzicht.

afbeelding

Lucht

04-05-2021 | 2 minuten Gertjan Zevenbergen

Een vrachtwagen lossen. Een machine hoog in de stellingen wegzetten. Een bigbag pootgoed legen boven de aardappelpootmachine. Hoe zou je dat moeten doen, zonder heftruck. Al eerder stak ik de lofzang over de heftruck. Sexy? Nou, nee. Maar dat geldt wel voor meer werktuigen waar je niet meer buiten kunt of zonder wilt. De Inspectie […]