Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X

2021 – 6


Nummer 06
Jaargang 72

Bekijk het vakblad digitaal

(inloggen vereist)

Alleen toegang met een Plus- of Totaal-abonnement

Nu aanvragen

Artikelen uit dit nummer (2021 – 6)

afbeelding

Ap Maxi – Lekkere trek

24-06-2021 | 8 minuten Redactie

AP Machinebouw is de enige fabrikant van beregeningshaspels in Nederland, die al 40 jaar haspels bouwt volgens een geheel eigen wijze. Gebruikers waarderen het gebruiksgemak van de AP Maxi: irrigeren is niet langer irriteren.

afbeelding

Schone machine, schoon erf

17-06-2021 | 4 minuten Redactie

Bij het afspuiten van werktuigen ontstaan afvalstromen die wellicht verontreinigd zijn. Waterschappen en provincies stimuleren de aanleg van afspuitplaatsen, waarbij de restvloeistof gereinigd kan worden. Wat komt er kijken bij de aanleg van zo’n wasplaats?

afbeelding

Fraaie smeerboel

15-06-2021 | 3 minuten Gertjan Zevenbergen

Doorsmeren met een gangbare schaarvetspuit is niet altijd even gemakkelijk. Je hebt vaak handen te kort en kunt onvoldoende kracht zetten. Met Makita’s elektrische vetspuit is dat voorbij.

afbeelding

Dealerlandschap anno 2021 – Grote jongens

10-06-2021 | 9 minuten Albert van der Horst

John Deere saneerde begin 2011 zijn verkoop- en servicenetwerk. Ook andere merken, zoals New Holland, Claas en Fendt hebben niet stilgezeten. Een schets van het dealerlandschap anno 2021.

afbeelding

Onderhoud boerenmaaidorser – Slijtageslag

09-06-2021 | 7 minuten Redactie

Maaidorsers zijn mooiweermachines. Toch vraagt ook een machine die nooit hoeft te modderen om onderhoud en dus moet er gesleuteld worden om storingen in het seizoen te voorkomen. Wat kost zo’n revisiebeurt van een boerenmaaidorser bij de verschillende merken? LandbouwMechanisatie vroeg bij vijf fabrikanten prijzen op. Van het prijsverschil tussen de duurste en goedkoopste kun je lekker op vakantie.

afbeelding

Teelt op ruggen – Mais zaaien zonder ploegen

04-06-2021 | 6 minuten Albert van der Horst

Niet meer ploegen, maar woelen en in dezelfde werkgang de mais zaaien op ruggen biedt eigenlijk alleen maar voordelen, menen kenners. Wel zal de loonwerker moeten investeren in nieuwe werktuigen.

afbeelding

In de buurt

04-06-2021 | 2 minuten Gertjan Zevenbergen

Een dealer in de buurt is goud waard. Zo’n bedrijf waar je snel naartoe kunt voor een onderdeel, waar je de trekker even kunt neerzetten voor een reparatie of waar je terecht kunt voor advies. Gewoon omdat ze jou en jouw bedrijf goed kennen. Het is intussen alweer tien jaar geleden dat LandbouwMechanisatie schreef over […]

afbeelding

Evers-zaaibedbereider – Eéngangmenu

02-06-2021 | 5 minuten Jasper Lentz

Evers Agro test dit voorjaar een prototype van een nieuwe zaaibedcombinatie. De 3 meter brede combinatie bewerkt de grond ondiep en is vooral ontwikkeld om de grond zaaiklaar te leggen voor uien en bieten. Maar je kunt er ook dieper mee werken.