Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X

2022 – 10


Nummer 10
Jaargang 73

Bekijk het vakblad digitaal

(inloggen vereist)

Alleen toegang met een Plus- of Totaal-abonnement

Nu aanvragen

Artikelen uit dit nummer (2022 – 10)

afbeelding

Zuinig blazen

02-11-2022 | 2 minuten Redactie

Ventileren kost veel stroom en is prijzig geworden nu de energieprijzen door het dak gaan. Een geluk bij een ongeluk is dat de nieuwste generatie ventilatoren veel spaarzamer omspringt met energie.

afbeelding

Stikstof uit mest efficiënt benutten

28-10-2022 | 4 minuten Redactie

Drijfmest bevat, afhankelijk van de diersoort en het voerrantsoen 3 tot 8 kg stikstof per kuub mest. Hoge kunstmestprijzen maken het interessant om deze stikstof optimaal te benutten en zo emissiearm mogelijk toe te dienen.

afbeelding

Fendt 728 Vario generatie 7 – Broertje

24-10-2022 | 6 minuten Gertjan Zevenbergen

Fendt is toe aan de zevende generatie van de 700 Vario-serie. De trekkers vervangen volgend jaar de volledige 800-serie. Technisch hebben ze veel weg van de grote broers uit de 900 en 1000-serie.

afbeelding

Kieperknaller

22-10-2022 | 1 minuut Gertjan Zevenbergen

Nu de Nederlandse bandenfabrikant Vredestein zijn aanbod VF-trekkerbanden op orde heeft, komt het bedrijf met een VF-band voor kiepers en andere getrokken landbouwvoertuigen. BKT, Alliance en Michelin gingen de fabrikant wat dat betreft al voor.

afbeelding

Valtra Q305 – Tussenmaat

19-10-2022 | 6 minuten Albert van der Horst

Met de Q-serie heeft Valtra een nieuwe trekkerserie geïntroduceerd tussen de T- en de S-serie. De Q is samengesteld uit onderdelen die Valtra zelf of moederbedrijf Agco al op de plank had liggen. Het levert een trekker op waarmee Valtra-rijders meteen kunnen wegrijden. 

afbeelding

Stands, lezingen, machines en dan patat

18-10-2022 | 4 minuten Albert van der Horst

Aardappeldemodag en Potato Europe lijken sterk op elkaar en trekken hetzelfde publiek met onder meer aardappelrooidemonstraties. Op beide beurzen zijn flink wat werktuigen te zien. Een bloemlezing van het belangwekkendste machinenieuws. 

afbeelding

Kees Steenbeek, Lunteren – Graszaaien in de regen

11-10-2022 | 1 minuut Redactie

Ondanks een paar stevige regenbuien zaait Kees Steenbeek bij een kalverhouder in Rhenen (Ut.) Italiaans raaigras met een 3 meter brede Evers Brumby-stoppelcultivator en een Fiona Vertsem XL-zaaimachine. Ervoor staat een Case IH Puma 200 CVX.

afbeelding

AVR Lynx-wagenrooier – Voor de fijnproever

07-10-2022 | 8 minuten Albert van der Horst

De wagenrooier verliest langzaam terrein op de bunkerrooier. Maar het rooiertype kent een trouwe schare fans. Die zijn vooral te spreken over het overzicht op het rooiproces en het lagere machinegewicht.

afbeelding

John Deere E Auto Powr-transmissie – Elektrisch opkontje

06-10-2022 | 3 minuten Redactie

In de E Auto Powr heeft John Deere de hydraulische componenten van de traploze cvt-transmissie vervangen door elektrische. Daarbij schiet ook nog wat stroom over om de wielen van de mesttank aan te drijven.

afbeelding

175 jaar Massey Ferguson

04-10-2022 | 1 minuut Jasper Lentz

afbeelding

3 vragen aan: Guido Boerkamp, Vredestein

03-10-2022 | 1 minuut Gertjan Zevenbergen

Als directeur van de off-highway bandendivisie van Apollo Tyres bent u verantwoordelijk voor de landbouwbanden van Vredestein en de industriebanden van Apollo. U wilt de winst verdubbelen in vijf jaar tijd.

afbeelding

Promotie

30-09-2022 | 2 minuten Gertjan Zevenbergen

De dozen met notitieblokjes en tasjes kunnen de kelder weer in. Daar bewaren we het promotiemateriaal van onder meer LandbouwMechanisatie als het even niet nodig is. Het zal net zo zijn bij de vele importeurs en dealers die half september het grote publiek kennis lieten maken met hun machines tijdens de gecombineerde Agrotechniek Holland en Groen Techniek Holland.