Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X
Favoriet

Blog

Promotie

De dozen met notitieblokjes en tasjes kunnen de kelder weer in. Daar bewaren we het promotiemateriaal van onder meer LandbouwMechanisatie als het even niet nodig is. Het zal net zo zijn bij de vele importeurs en dealers die half september het grote publiek kennis lieten maken met hun machines tijdens de gecombineerde Agrotechniek Holland en Groen Techniek Holland.

De dozen met notitieblokjes en tasjes kunnen de kelder weer in. Daar bewaren we het promotiemateriaal van onder meer LandbouwMechanisatie als het even niet nodig is. Het zal net zo zijn bij de vele importeurs en dealers die half september het grote publiek kennis lieten maken met hun machines tijdens de gecombineerde Agrotechniek Holland en…

Het  werd een vier dagen durend feestje, een reünie en een machinetentoonstelling ineen. Ondanks dat de 55.000 bezoekers het totaal van ATH en GTH uit het verleden niet halen, leek iedereen, bezoeker en standhouder, blij te zijn om elkaar na een lange coronaperiode weer te zien. Alle negativiteit – nou ja, bijna alle – verdween zodra de beurspoorten waren gepasseerd. Dat het af en toe regende? Het deerde niet. Dat de beurs tijdens oogsttijd plaatsvond? Je hoorde er maar weinig mensen over. En zelfs de beurspolitie, die ook dit jaar weer nauwkeurig in de gaten hield of stands en machines aan alle eisen voldeden, had niets te doen. Alsof van tevoren was afgesproken dat deze aflevering van ATH/GTH niet mocht mislukken. Dat kon niet voorkomen dat de gesprekken op de stands met regelmaat gingen over de dingen die ons bezig houden. Want hoewel we konden zien dat we de technische oplossingen voor de meeste problemen voorhanden hebben, is de onrust groot over de stikstofmaatregelen of het zevende actieprogramma Nitraatrichtlijn. We weten nog niet welke effecten die hebben op onze bedrijfsvoering en de rentabiliteit. Die onzekerheid en de al dan niet gespeelde onwetendheid bij politici maken me bij tijd en wijle neerslachtig. ‘Maak het kringetje om je heen kleiner’, adviseert mijn vrouw Yvonne als ik weer loop te somberen. Ze heeft gelijk. Tijdens ATH, waar iedereen zich van zijn beste kant liet zien, lukte dat. Veel betere landbouwpromotie konden we ons niet wensen.

Gerelateerde artikelen