Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X

2022 – 3


Nummer 03
Jaargang 73

Bekijk het vakblad digitaal

(inloggen vereist)

Alleen toegang met een Plus- of Totaal-abonnement

Nu aanvragen

Artikelen uit dit nummer (2022 – 3)

afbeelding

Claas Arion is allemansvriend – Onder de duim

01-04-2022 | 7 minuten Frank Rijnsburger

De Claas Arion 430 Cis heeft een puike transmissiebediening. Maar door het beperkte aantal versnellingen is het geen hoofdtrekker voor de akkerbouwer.

afbeelding

Taakkaart maken

31-03-2022 | 4 minuten Redactie

De basis voor een plaatsspecifieke behandeling is een taakkaart, waarop staat aangegeven wat de kunstmeststrooier of veldspuit op welke plek in het perceel moet doen. Hoe maak je zo’n taakkaart?

afbeelding

Noodzaak van netjes werken

28-03-2022 | 4 minuten Redactie

De landbouw moet de emissie van stikstof verder verminderen. De sector broedt op technieken voor de verwerking, de opslag en detoediening van mest. Maar hoe innovatief soms ook, netjes werken is een absolute voorwaarde om de emissie ook echt omlaag te brengen.

afbeelding

Stekker-Fendt

25-03-2022 | 2 minuten Frank Rijnsburger

Bij Van Huizen Groenvoorziening rijdt sinds kort een bijzondere trekker rond: een volledig elektrische Fendt. Het ombouwproject had heel wat voeten in de aarde. Maar de elektrische Fendt rijdt net als een ‘echte’ met een dieselmotor.

afbeelding

John Deere 6R185 – Update

23-03-2022 | 6 minuten Gertjan Zevenbergen

John Deere heeft de 6R-serie vernieuwd. De technische verbeteringen zijn er, maar zullen de wereld niet schokken. Tijdens het dagelijkse werk maakt vooral de software het verschil.

afbeelding

Sectieaansturing centrifugaalstrooiers – Sexy strooien

21-03-2022 | 7 minuten Albert van der Horst

In de folders lijkt het alsof je met moderne centrifugaalstrooiers zonder overlap een geer kunt strooien. Ook zou je er met behulp van taakkaarten plaatsspecifiek mee kunnen strooien. Maar hoe dan en waarin verschilt de aanpak tussen de verschillende merken?

afbeelding

Overzicht snarenbedpootmachines – Gevoelige snaar

18-03-2022 | 4 minuten Albert van der Horst

Snarenbedpootmachines staan bekend om hun hoge capaciteit en het gemak waarmee zij overweg kunnen met incourante potermaten. Bovendien gaan de machines voorzichtig om met kwetsbare kiemen. Ze zijn vooral in trek bij pootgoedtelers. Een overzicht van tweerijige gedragen en vierrijig getrokken machines.

afbeelding

Tumoba automatische spruitenplukker – Van vier naar één

16-03-2022 | 3 minuten Chris Vlaanderen

Machinefabrikant Tumoba heeft zijn eerste automatische spruitenplukker gebouwd. Waren voorheen vier personen nodig, met deze machine kun je in je eentje vier rijen oogsten.

afbeelding

Massey Ferguson 7S.190 Dyna-VT – Uitgerijpt

14-03-2022 | 5 minuten Frank Rijnsburger

Massey Ferguson heeft de grote viercilinders en compacte zescilinders een flinke update gegeven. Naast het uiterlijk vertoon is het vooral de betere bediening die indruk maakt.

afbeelding

John van Schagen, Anna Paulowna – Spuitdoppencontrole

11-03-2022 | 1 minuut Redactie

Medewerker John van Schagen van landbouwmechanisatiebedrijf J. van der Sluis in Anna Paulowna (NH.) voert een spuitkeuring uit. “Dit is een echt bloembollengebied.

afbeelding

Dewulf CP 42 + SC Compact – Eigengereid

09-03-2022 | 8 minuten Redactie

Dewulf heeft sinds 2018 een eigen hakenfrees in het programma, die goed combineert met de CP 42 bekerpootmachine. Het gedragen model is vooral bij Belgische telers populair.

afbeelding

Charlotte en Maurice Vijverberg, Maclouis – ‘Kwaliteit voorop’

07-03-2022 | 5 minuten Gertjan Zevenbergen

Terwijl mechanisatiebedrijven en machinebouwers stoppen of het bedrijf verkopen, zijn er ook ondernemers die het nieuwe avontuur aangaan. Charlotte en Maurice Vijverberg bijvoorbeeld. Zij nemen Maclouis over.

afbeelding

Drie vragen aan: Martin Heerema – Agri Bio Solutions

04-03-2022 | 1 minuut Jasper Lentz

Martin Heerema, eigenaar van Agri Bio Solutions, heeft de machines van Duro France toegevoegd aan het importprogramma. De Groninger richt zich op biologische landbouw, maar tegenwoordig ook op mechanische onkruidbestrijding in de gangbare landbouw. Drie vragen aan Heerema.

afbeelding

Worst

01-03-2022 | 2 minuten Gertjan Zevenbergen

Her en der in het land worden standaardtrekkers voorzien van accu’s zodat ze zonder de CO2 veroorzakende dieselbrandstof hun werk kunnen doen.