2023 – 3


Nummer 03
Jaargang 74

Bekijk het vaklad digitaal

(inloggen vereist)

Alleen toegang met een Plus- of Totaal-abonnement

Nu aanvragen

Artikelen uit dit nummer (2023 – 3)

afbeelding

Met gierende banden

22-03-2023 | 1 minuut Lucas van de Weijer

Machinefabrikant Vredo uit Dodewaard (Gld.) nam vorige maand een nieuwe productiehal, kantoor en testbaan in gebruik. Het bedrijf vierde dat met een open dag.

afbeelding

Caffini Rider Vario-Track X.30 – Lichtvoetig

21-03-2023 | 6 minuten Frank Rijnsburger

De Italiaanse fabrikant Caffini heeft een interessant pakket spuiten in het programma. Naar Nederlandse vertegenwoordiging bleef tot dusver uit. Nu waagt Agro Techniek uit Noordwijkerhout (ZH.) de stap. Het bedrijf ziet in het merk een goed en goedkoper alternatief voor de gevestigde orde.

afbeelding

Guido Mangnus en de broers Graafstra: ‘In april is hij klaar’

20-03-2023 | 5 minuten Gertjan Zevenbergen

Voormalig Miedema-directeur Guido Mangnus bouwt samen met de broers Jarno en Onno Graafstra een diesel-elektrische werktuigendrager. Nog dit voorjaar moet die machine het land op.

afbeelding

Koelen met zonkracht

15-03-2023 | 5 minuten Jasper Lentz

Door een mechanische koeling aan te zetten als de zonnepanelen energie opwekken, kunnen de bewaarkosten flink omlaag. Telers die de mechanische koeling gebruiken als kortetermijnbuffer ontlasten daarmee bovendien het stroomnet.

afbeelding

Optica Q van Schouten Agri Sorting Solutions – Zonder handjes

14-03-2023 | 4 minuten Albert van der Horst

Schouten heeft een optische kwaliteitssorteermachine ontwikkeld voor pootaardappelen: de Optica Q. Deze scheidt met behulp van camera’s voeraardappelen en kluiten van de hoofdstroom, zonder dat er een mensenhand aan te pas komt. 

afbeelding

Zelf sleutelen – Europese Right to Repair-wetgeving

13-03-2023 | 8 minuten Lucas van de Weijer

Het lijkt in de EU goed geregeld met de Repair and Maintenance Information-wetgeving. Toch is het lastig om software aan te schaffen die nodig is voor bepaalde reparaties. 

afbeelding

Erik Groenewoud – Klaar voor zaaiseizoen

08-03-2023 | 1 minuut Albert van der Horst

Loonwerker Erik Groenewoud uit Nieuw-Vennep (NH.) monteert de nozzles voor de toediening van vloeibare kunstmest in zijn Monosem-uienzaaier. Circa de helft van zijn uienzaaiklanten kiest voor een rijenbemesting met Powerstart Flores van toeleveringsbedrijf Van Iperen.

afbeelding

Deutz-Fahr Agrotron 6190 TTV – Fijn verzet

07-03-2023 | 10 minuten Frank Rijnsburger

De Agrotron 6190 TTV is de kleinste Deutz-Fahr met een in eigen huis ontwikkelde Compound-cvt-transmissie. Die bak maakt een uitstekende indruk. Wel legt de trekker een behoorlijk gewicht in de schaal.

afbeelding

Onioncam optische sorteerder – Twaalf haviksogen

02-03-2023 | 3 minuten Frank Rijnsburger

Tech Nature heeft zijn optische sorteerder voor spruiten aangepast voor uien en aardappelen. Een prototype met twaalf camera’s draait in de praktijk en het bedrijf heeft er inmiddels al vijf verkocht.

afbeelding

Zoals het gaat

24-02-2023 | 2 minuten Gertjan Zevenbergen

‘Als het niet gaat, zoals het moet, dan moet het maar, zoals het gaat’. U kent het vast: heb je van tevoren uitgedacht hoe een klus moet verlopen en dan lukt dat niet omdat het anders loopt dan je vooraf had bedacht. Dat was ook het geval bij de trekkertest van de Deutz-Fahr, waarover u in het nieuwste nummer van LandbouwMechanisatie kunt lezen.