Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X

2023 – 6


Nummer 06
Jaargang 74

Bekijk het vakblad digitaal

(inloggen vereist)

Alleen toegang met een Plus- of Totaal-abonnement

Nu aanvragen

Artikelen uit dit nummer (2023 – 6)

afbeelding

Test precisie-eggen

23-06-2023 | 23 minuten Albert van der Horst

Steeds meer fabrikanten bouwen een precisie-eg. Wat zijn de overeenkomsten en verschillen? LandbouwMechanisatie vroeg alle leveranciers die in Nederland actief zijn om hun precisie-eg te demonstreren. Acht fabrikanten hapten toe. In deze test: APV, Carré, Einböck, Geertsema, Hatzenbichler, Horsch, Novaxi en Treffler

afbeelding

Luie lucht

22-06-2023 | 5 minuten Redactie

Wil je akkerbouwproducten goed bewaren dan is een goede verdeling van de lucht essentieel. Wat is het effect van een stortkegel, een vernauwing in het ventilatiekanaal of een ongelijke storthoogte?

afbeelding

McCormick X7.418 VT-Drive – Populair

20-06-2023 | 6 minuten Gertjan Zevenbergen

Het Italiaanse McCormick, een merk van Argo, heeft met de X7.418 een trekker in een populaire viercilinderklasse. De trekker levert veel vermogen en is tegelijkertijd wendbaar.

afbeelding

Elektrisch gewelf – E-Horse klaar voor praktijk

16-06-2023 | 2 minuten Jasper Lentz

In een perceel uien in Drenthe rijdt een prototype rond van de E-Horse. Het elektrische voertuig – waarvan akkerbouwer Bastian van der Veen de bedenker is – is op wat details na klaar voor de praktijk.

afbeelding

Ontwikkeling

02-06-2023 | 2 minuten Gertjan Zevenbergen

De wiedeg maakte de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling door. Decennialang werd de machine met zijn verende tanden gebruikt om onkruid uit tarwe en grasland te krabben. Maar de machine van toen lijkt in weinig meer op de moderne precisiewiedeg. Dat was afgelopen maand goed te zien tijdens de grote wiedegvergelijking die de redactie van LandbouwMechanisatie uitvoerde in een perceel uien in Flevoland.