Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X

2024 – 1


Nummer 01
Jaargang 75

Bekijk het vakblad digitaal

(inloggen vereist)

Alleen toegang met een Plus- of Totaal-abonnement

Nu aanvragen

Artikelen uit dit nummer (2024 – 1)

afbeelding

Tussenoplossing

25-01-2024 | 4 minuten Redactie

Zolang er nog geen goede alternatieven zijn voor de dieselmotor, kunnen alternatieve hernieuwbare dieselbrandstoffen het milieu wellicht al wat ontzien. HVO is zo’n product. Waar komt het vandaan en wat is de milieuwinst?

afbeelding

Steyr Absolut CVT 6280 – Stille Wille

24-01-2024 | 6 minuten Albert van der Horst

Achter het stuur van de luxe uitgevoerde Steyr Absolut CVT 6280 is het bijna net zo stil en fraai  als op het Brabantse landgoed Stille Wille. De FPT-motor is daarnaast gul met vermogen en zuinig met diesel.

afbeelding

3 vragen aan: Hans Quint, directeur Abemec

24-01-2024 | 1 minuut Jasper Lentz

Abemec gaat samen met Hak Schoffeltechniek uit Bleiswijk de Farmdroid-robot verkopen. Waarom gaan jullie deze samenwerking aan?

afbeelding

Rick Remijn: ‘Mooie uitdaging’

20-01-2024 | 1 minuut Jasper Lentz

Het ene deel van het jaar werkt Rick Remijn (25) op het biologische akkerbouwbedrijf in Biddinghuizen (Fl.) dat hij runt met zijn vader Wim en broer Wilco. In het bouwplan zitten onder meer prei, vlas, spinazie en erwten. Is het werk op het bedrijf gedaan, dan gaat Remijn in het najaar aan de slag bij Loonbedrijf Gebr. de Lange in Swifterbant (Fl.).

afbeelding

Bodemzaak – VF-band komt belofte na

18-01-2024 | 5 minuten Jasper Lentz

Het aantal VF-banden voor kiepers, mesttanks en andere landbouwwagens groeit. Veel fabrikanten leveren zo’n band die de bodem ook bij hoge lasten ontziet. Onderzoek toont aan dat de banden doen wat ze beloven.

afbeelding

Schoon

16-01-2024 | 1 minuut Gertjan Zevenbergen

Op een vroege decembermorgen laadt Cosun suikerbieten in Zuidland (ZH.). Bij wijze van proef gebeurt dat met een Britse CTM9053XL stationaire reiniger die aanhangende grond, blad, onkruid en andere verontreinigingen verwijdert. Daardoor komen de bieten schoner op de fabriek, wat onder meer de transportkosten drukt.

afbeelding

Volautomatisch stapelen

16-01-2024 | 2 minuten Frank Rijnsburger

Een palletiseermachine stel je als koper altijd volledig naar wens samen. Koop je de nieuwe Wibo 7 Pro van Kloppenburg Machinebouw, dan doet de machine haar werk volledig automatisch.

afbeelding

Fentum FSN3000 – Onderhoudsvrij

15-01-2024 | 6 minuten Gertjan Zevenbergen

Niet meer smeren of met de spade opgehoopte klei verwijderen. Als de constructeurs van Fentum iets voor ogen stond bij het ontwerp van de nieuwe FSN3000-spitmachine was dat het wel.

afbeelding

Massey Ferguson 9S.425 Dyna VT – Een trede omhoog

12-01-2024 | 6 minuten Jasper Lentz

Massey Ferguson introduceert met de 9S-serie de vervanger van de 8700S. Topmodel is de 9S.425. De trekker lijkt sterk op de 8S, toch zijn de verschillen aanzienlijk.

afbeelding

Snelle luchtlevering – Lucht uit ketel zet band rap op druk

09-01-2024 | 4 minuten Chris Vlaanderen

Met een luchtketel is een band vlot op spanning te brengen. Daarnaast maakt de ketel een luchtdrukwisselsysteem stabieler en vangt hij vocht op. Toch plaatsen sommige leveranciers ook kanttekeningen bij het nut van veel en grote luchtketels.

afbeelding

Drukwisselsysteem af-fabriek – Altijd juiste spanning

05-01-2024 | 6 minuten Frank Rijnsburger

Met een luchtdrukwisselsysteem op de trekker kun je zowel op het land als op de weg rijden op een optimale bandenspanning. LandbouwMechanisatie zet op een rij welke systemen trekkerfabrikanten af-fabriek leveren.

afbeelding

Een fijn samenzijn

03-01-2024 | 3 minuten Gertjan Zevenbergen

Nadat Agribex twee jaar geleden op het laatste moment werd afgelast vanwege corona, konden Belgische en Nederlandse bezoekers begin december hun hart weer ophalen op de gezellige Belgische binnenbeurs. Dat deden ze dan ook.

afbeelding

Gezondheid

29-12-2023 | 2 minuten Gertjan Zevenbergen

Snotterend, met een keel als schuurpapier, een hoofd vol watten, een zakdoek in de ene hand en een kop warme thee in de andere, zit ik dit jaar onder de kerstboom. Ergens tijdens de afgelopen weken heb ik een fikse verkoudheid opgelopen. Tijdens één of ander concert misschien of anders tijdens de landbouwbeurzen Agritechnica of Agribex die eindelijk weer doorgang konden vinden.