Log hier in om het maximale uit uw abonnement te halen.X

2024 – 4


Nummer 04
Jaargang 75

Bekijk het vakblad digitaal

(inloggen vereist)

Alleen toegang met een Plus- of Totaal-abonnement

Nu aanvragen

Artikelen uit dit nummer (2024 – 4)

afbeelding

Drie vragen over: De Cema-business-barometer

25-04-2024 | 1 minuut Gertjan Zevenbergen

De Cema-business-barometer is een maandelijks onderzoek van Cema, de Europese brancheorganisatie van de lanbouwmachine-industrie. De enquête wordt gehouden onder 140 managers uit negen Europese landen. Zij geven hun mening over onder meer de situatie in de sector, geplaatste orders, omzetontwikkeling, productieplanning en levertijden.

afbeelding

‘Zelden meer ploegen’

23-04-2024 | 1 minuut Frank Rijnsburger

“Je treft me op een uitzonderlijk moment”, zegt Ben Ham uit Nieuw-Vennep (NH.). De akkerbouwer ploegt een grasgroenbemester onder. En dat gebeurt niet zo vaak meer op het bedrijf van Ben en zijn broer Jan in de Haarlemmermeer.

afbeelding

Slim ontdooien

17-04-2024 | 5 minuten Redactie

Verdampers in een koelcel moeten regelmatig worden ontdooid. Het is belangrijk om dat op de juiste momenten te doen en vooral ook niet te lang. Wie goed ontdooit, kan 5 tot 10 procent op zijn energiekosten besparen.

afbeelding

Pasklare oplossing – Overzicht uienzaaimachines

15-04-2024 | 5 minuten Albert van der Horst

Kopers die een uienzaaimachine willen aanschaffen, moeten vooraf heel wat keuzes maken. Er is geen enkele machine met zo’n lange optielijst. Een overzicht van de mogelijkheden.

afbeelding

Geen minimum

12-04-2024 | 1 minuut Frank Rijnsburger

Eind maart gingen er bij de termijnveiling in Meppen (D) – amper vijf km over de grens bij Emmen – 1.365 machines onder de hamer. Traditiegetrouw worden Fendt- en Claas-trekkers als eerste geveild. Dat komt voort uit de samenwerking met het naastgelegen dealerbedrijf Agravis, dat deze twee merken voert.

afbeelding

Gewaagd groen

10-04-2024 | 10 minuten Chris Vlaanderen

Zijn die banden groen geverfd of gespoten? Die vraag krijgt bandenfabrikant GRI regelmatig. De banden van GRI zijn letterlijk en figuurlijk groen. De fabrikant uit Sri Lanka wil met de duurzaam geproduceerde trekkerbanden voet aan de grond krijgen in Europa. LandbouwMechanisatie bezocht de fabrieken in Azië.

afbeelding

Monteur gezocht

10-04-2024 | 5 minuten Gertjan Zevenbergen

Er zijn momenteel meer banen in Nederland dan mensen die werk zoeken. Dat is ook het geval bij landbouwmechanisatiebedrijven en machinefabrikanten. Ze zijn allemaal op zoek naar monteurs. Dat heeft zijn effect op de levertijd van nieuwe machines.

afbeelding

Slok op een borrel

08-04-2024 | 7 minuten Frank Rijnsburger

Trekkers op afstand monitoren levert een schat aan informatie. Trekkers blijken bijvoorbeeld zo’n dertig procent van de tijd stationair te draaien. Het gemiddeld verbruik van de trekker lijkt daardoor wat te vertekenen.

afbeelding

Amazone Pantera 7004 – Paradepaard

02-04-2024 | 6 minuten Frank Rijnsburger

Amazone trok vorig jaar het doek van het nieuwe Pantera-topmodel: de 7004. Geen uit de kluiten gewassen 4504, maar een compleet nieuwe machine.

afbeelding

Weg

29-03-2024 | 2 minuten Gertjan Zevenbergen

Bij ons in het dorp zat jarenlang een winkel die werkelijk vanalles verkocht. Van wasmiddel tot klompen en van wandklokken tot tandpasta. Je kon er ook nog terecht voor frisdranken of scheerschuim. Nu is die winkel dicht. Het winkeliersechtpaar vond het mooi geweest na de corona-periode.