Naast de 8000 E-Cut hybride fairwaymaaier met drie wielen en een Yanmar dieselmotor van 32 kW (43 pk), zijn er ook twee E-Cut fairwaymaaiers met vier wielen. De Deere 7500 en 8500.

  • Drie hybride fairwaymaaiers
  • Een hybride greenmaaier
  • Een hybride handgreenmaaier

De twee machines hebben een Yanmar-dieselmotor met een vermogen van respectievelijk 27 kW en 32 kW (37 en 43 pk). Ook deze maaiers zijn uitgerust met vijf nieuwe QA5 kooien.
Geen slip
Verder hebben de John Deere maaiers standaard het Grip All-Wheel Drive Traction Sytem. Dit zorgt ervoor dat de wielen altijd grip houden en niet slippen. Dreigt een wiel te slippen dan gaat er minder olie naar deze hydromotor en meer naar een andere. Dit werkt vooral wanneer de machine een helling op moet.
Bodemvolgend
Ook heeft John Deere nu een hybride handgreenmaaier, de 220 E-cut. Net zoals bij zijn grotere broers wordt de kooi elektrisch aangedreven. De motor drijft, naast de dynamo, de achterwals aan. De nieuwe QA5 kooi is volledig bodemvolgend en kun je eenvoudig instellen. Ook de opvangbakken zijn via clips eenvoudig te verwijderen. Net zoals de bestaande B-serie handgreenmaaiers heeft de hybride versie een in hoogte verstelbare duwboom.

Gerelateerde artikelen