Toro hybride greenmaaier

Na John Deere en Jacobsen heeft ook Toro een hydride greenmaaier. In 2011 komt namelijk de Toro Greensmaster Hybrid triplex greenmaaier naast de bestaande dieselversie te koop. Ook is er een nieuwe elektrische handgreenmaaier op komst, de Toro Greensmaster eFlex met lithium-ion accu.
Net zoals bij de John Deere hybride greenmaaier, worden bij de driedelige Toro hybride greenmaaier de kooien volledig elektrisch aangedreven. De maaier heeft een dieselmotor die tevens een aggregaat aandrijft. De aandrijving, maar ook de hef en de bediening zijn hydraulisch gebleven. Hydraulisch sturen is nauwkeuriger dan elektrisch en ook de hef voor de kooien gaat hydraulisch soepeler en sneller dan elektrisch, weet Toro. De elektomotoren zijn van de nieuwste generatie zonder borstels. Speciaal is de opslag van elektrische energie. In moeilijke omstandigheden kan dan extra vermogen geleverd worden aan de elektromotoren van de kooien. Revolutionair is ook de ophanging van de kooiunits. Deze is nu geheel floating. Hoe dit werkt kun je zien op http://www.toro.com/golf/campaigns/golf2010/video6.html Voordeel van de elektrische aandrijving van de kooien is geen lekkage van hydraulische olie en minder brandstofverbruik.
Elektrische handgreenmaaier
Ook heeft Toro nu een elektrische handgreenmaaier. Speciaal is dat deze Greensmaster eFlex 21 is uitgerust met een lithium-ion accu. De eerste ter wereld, weet de fabrikant. Deze accutechniek geeft meer power. Nu kun je met een volle accu er 9 greens mee maaien. Hij heeft een 14-bladige snijcilinder en een innovatief grasopvangsysteem. De elektromotor is zowel voor de aandrijving van de wielen als voor de snijcilinder.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.