Shibaura ST460 compacttrekker

Met de splinternieuwe Shibaura ST460 raakt Shibaura de 60 pk grens. De vierwielaangedreven trekker is compact en gedrongen, maar bovenal eenvoudig zonder poespas. Wel is er een omkeerhendel. Opvallend is de sterke hef. Deze tilt tussen de kogels bijna 2 ton.
De ST460 van 60 pk is Shibaura’s zwaarste, tot op dit moment. Hij heeft een viercilinder Shibaura diesel. Schakelen is met een versnellingspook rechts onder het stuur. Ook heeft de trekker een omkeerhendel links onder het stuur. Hiermee kun je eenvoudig vooruit en achteruit schakelen zonder te koppelen. Totaal heeft zijn er 24 versnellingen, zowel vooruit als achteruit. Met de standaard superkruip kun je 150 meter per uur.
Sterke hef
De hef kan tussen de kogels 1.975 kg tillen. Op 60 cm afstand achter de kogels is dit 1.570 kg. De ST460 weegt 1.835 kg en is te koop vanaf 29.900 euro. Een uitgebreide proefrit staat in het aprilnummer van Tuin en Park Techniek.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.