Vijf transporters getest

TransportertestTuin en Park Techniek heeft vijf populaire transporters aan de tand gevoeld. De Bobcat en de New Holland blijken het meest allround. Ook de elektrische FM, de Kioti en de snelle Yamaha hebben hun sterke kanten.

Bij de Yamaha Rhino 700 SE zit de kracht vooral in het snelle en comfortabele rijden. Met zijn lage gewicht, hoge bodemvrijheid en felle benzinemotor zoeft hij overal overheen. De laadbak is echter klein, net als die van de elektrische FM. Deze FM is vooral stil en produceert geen uitlaatgassen. Ook de ‘brandstofkosten’ in de vorm van laadstroom zijn laag.

Vooral praktisch

De Kioti Mechron 2210 diesel is met zijn driepersoons cabine, grote laadbak en kleine draaicirkel vooral praktisch. De Rustler 120 van New Holland en de 3400 van Bobcat (beide diesels) hebben een geslaagde mix van alles wat je van een transporter verwacht. De New Holland is met bijna 16 mille de duurste van het stel.

Transportertest

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

4 Reacties op Vijf transporters getest

 1. Avatar Robin schreef:

  Jammer dat de echte ‘King’ er niet bij was de Gator van John Deere.

 2. Albert van der Horst Albert van der Horst schreef:

  Ruim drie jaar geleden hebben we vijf andere merken getest. Daar was de John Deere bij.

 3. Avatar Luc Frissen schreef:

  Had er graag de Kubota RTV900 bij gezien!
  ( Eigen machine, eigen merk! )