GTH 2015: Nieuwe generatie van Merlo’s Cingo

De distributeur van Merlo in de Benelux, Testcentrum De Lille, is in september present op GroenTechniek Holland met de nieuwe generatie Merlo Cingo-werktuigendragers. De Cingo’s kenmerken zich door het rupsonderstel en het bestuurdersplatform.

Merlo is vooral bekend van de verreikers, maar bouwt ook een grote variatie aan werktuigendragers. Daaronder de Cingo’s die volgens de distributeur in België enig zins, maar in Nederland nauwelijks bekendheid genieten. Daarom komt De Lille ermee naar de GTH.

Nieuwe series

Dit jaar herintroduceerde de Italiaanse fabrikant drie nieuwe series ter vervanging van oude series, namelijk de M500 met 500 kg laadvermogen en de 800.3 en de 1200.3 met respectievelijk 800 en 1.200 kg laadvermogen. De Cingo’s zijn uit te rusten met diverse uitrustingsstukken waaronder een maaier, een grondbak, een frees, een grondboor, een telescopische arm met vorkenbord, et cetera.

Automatische handremfunctie

De Cingo’s zijn op diverse vlakken vernieuwd en beschikken nu over onder meer een automatische handremfunctie om stil te blijven staan op hellingen.  Ook het bestuurdersplatform is aangepast en voorzien van een schokdemper en een armsteun.

Kubota-dieselmotor

De Cingo M500 is 69 cm breed en heeft een Honda-benzinemotor met 4,1 kW (5,5 pk). De Cingo’s 800.3 en 1200.3 hebben een Kubota-dieselmotor 12,5 en 14,9 kW (17 en 21 pk). De 1200.3 is een meter breed, de 800.3 is 80 cm breed.

20150714_GTH_Merlo_Cingo_2 20150714_GTH_Merlo_Cingo_3 20150714_GTH_Merlo_Cingo_1

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Tuin en Park Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.