VIDEO: Maaifratsen in loopmaaiertest

Een goede loopmaaier moet snel en makkelijk in hoogte verstelbaar zijn. Dan pas je het maaiwerk aan bi jde omstandigheden of bij de wensen van de klant. Tuin en Park Techniek testte drie maaiers. De Solo 5375 VS, de John Deere JX90CB en de Honda HRH 536 HXE.

Op papier werken de drie maaiers een halve meter breed. Dat is bij maaien met opvang haalbaar, maar je krijgt dan lichte variaties in het maaibeeld. De voorwielen drukken namelijk strookjes gras plat. Pak je zo’n strookje de volgende keer weer mee, dan verbetert het maaibeeld, maar je verliest zo’n eenvijfde aan breedte.

In de video zie je hoe de maaiers hun werk doen, welke pluspunten de machines hebben en wat er tegenvalt. De technische gegevens, de prijsstelling, opvallende zaken en conclusies lees je in vakblad Tuin en Park Techniek.Start nu met een proefabonnement

 
Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.