Herkules loopmaaier voor steile hellingen

De Duitse fabrikant Herkules introduceert op de GaLaBau 2016 de SP300 ruwterreinmaaier met draaibare stuurkolom. Door het stuur haaks op het maaidek te zetten, kan de gebruiker op hellingen naast de maaier lopen.

De stuurkolom is draaibaar, uitschuifbaar en in hoogte verstelbaar. Op hellingen tot 45 graden kan de gebruiker parallel lopen aan de helling. Volgens de fabrikant verbetert dit de lichaamshouding en de veiligheid.

Stalen wielen

De maaier is voorzien van Honda GX35-motor. Deze motor drijft alle wielen mechanisch aan. De wielen zijn voorzien van stalen tanden. Zo heeft de maaier voldoende grip op steile hellingen. De maaier heeft twee versnellingen vooruit en twee versnellingen achteruit. De maaier heeft een werkbreedte van 30 cm. Onder het maaidek zitten een enkel mes. Het gemaaide gras werpt de machine uit naar de voor- en zijkant.

De SP1000 is de grotere variant van de SP300. Deze maaier heeft een werkbreedte van 50 cm. Onder het maaidek zitten twee dubbele messen.

Herkules maaier

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Tuin en Park Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.