VIDEO: Magni verreiker met velkop

De Duitse boomverzorger Wolf-Dieter Jacob schafte vorig jaar oktober de Magni  RTH 5.35S-verreiker met velkop aan. De eerste maanden werkte hij er zelf mee. Intussen heeft hij de machine onder de knie en zal hij één van zijn werknemers opleiden om met de CE-gekeurde combinatie aan de gang te gaan. Tuin en Park Techniek liep een dag mee.

De velkop komt van Kinshofer. Hij kan 65 cm dikke stammen omklemmen en afzagen. Daarvoor is de kop voorzien van een hydraulisch bediend zaagblad. Het verwisselen van het zaagblad en de ketting is een kwestie van seconden. Door een camera op de giek heeft de boomverzorger vanuit de cabine zicht op het werk van de velkop.

Lees alle ins en outs en de technische gegevens over de Magni verreiker met velkop in het februari-nummer van Tuin en Park Techniek.Start nu met een proefabonnement

 
Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.