Veegmachine van Holthausen rijdt op waterstof

Onder het motto ‘van broem naar zoem’ is de firma Holthausen bezig met de ontwikkeling van een veegmachine die op waterstof rijdt. De firma wil een kit bouwen waarmee je een voertuig met dieselmotor kan ombouwen tot een voertuig met waterstof-elektrische aandrijving.

Een voertuig die kan rijden op waterstof is niet nieuw. Maar het ombouwen van een diesel of benzine aangedreven voertuig naar waterstof-elektrisch op basis van brandstofcel-technologie is wel zo goed als nieuw. Momenteel is het Hoogezandse bedrijf bezig met een ombouwkit voor veegmachines. Een prototype is gebouwd en staat klaar om getest te worden. Na tientallen testuren moet de ombouwkit uiteindelijk op de markt komen.

Subsidie

Voor Holthausen is het niet het eerste waterstofproject. Het bedrijf bouwde onder meer auto’s, bussen en boten om tot waterstofvoertuigen. Voor het project van de H2GO-ombouwkit ontvangt Holthausen subsidie van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Tuin en Park Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.