Mecalac presenteert elektrische knikgraafmachine

De Franse fabrikant Mecalac presenteert een knikbestuurde graafmachine met elektrische aandrijving. De zogenoemde E12 heeft lithium accu’s die samen 146 kWh leveren. Op Intermat in Parijs is de machine bekroond met een innovatie award.

De eerste elektromotor drijft via een versnellingsbak de aandrijfas aan. De tweede motor is voor de hydraulische pomp. Die twee circuits zijn gescheiden. In totaal weegt de Mecalac E12 11 ton.

Accu’s

De elektrische 12 MTX heeft het accupakket in het deel achter de knik. De accu’s nemen samen 1 kuub in beslag en wegen in totaal 1.650 kg. Volgens de makers kan er bij een volledig geladen pakket acht uur achtereen gewerkt worden. Het is, zo claimen de makers, de eerste volledig elektrische graafmachine op wielen. Naast de aandrijving is ook de transmissie elektrisch. Bij het remmen slaat de  transmissie de energie op.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Tuin en Park Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.