Stihl presenteert nieuwe kettingzaag

Stihl komt met de MS 500i. Het is de eerste kettingzaag met een elektronisch gestuurde brandstofinjectie.

De motor van de MS 500i heeft geen carburator of ontstekingsmodule. De brandstof wordt rechtstreeks via de injectieklep in het carter geïnjecteerd. Brandstofhoeveelheid, injectietijd en ontstekingstiming worden met behulp van sensoren automatisch berekend. Door het ontbreken van een starthendel is het starten gemakkelijk. Om te stoppen hoeft alleen de stopknop ingedrukt te worden.

De MS 500i weegt 1,24 kg per kilowatt en is daarmee een lichtgewicht zaag. Daarmee komt het totaalgewicht op 7,8 kg. De MS500i is vanaf april leverbaar voor een adviesprijs van 1.544 euro inclusief btw.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Tuin en Park Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.