Snelverkeer maaivoertuig van Hemos en Veldhuizen

Hemos Machinebouw en Veldhuizen introduceren op Groen Techniek Holland in september een snelverkeer maaivoertuig. Het voertuig, de Luctor 332, heeft twee maaiarmen en is 1,77 meter breed.

De geringe breedte van het voertuig zorgt ervoor dat het, bij het maaien vanaf de vluchtstrook, meer dan 1,10 meter van de rechter rijbaan blijft. Wegbeheer hoeft zodoende geen rijbaan af te kruisen.

Draaibare cabine

De Luctor heeft twee maaiarmen. Daarmee kan in één werkgang een hoge capaciteit gehaald worden. Het voertuig heeft een vrachtwagenkenteken en is gebouwd met componenten van Iveco. De assen zijn versmald tot 1,73 meter. De Luctor heeft een vermogen van 235 kW (320 pk) en voldoet aan de Euro 6 norm. Volgens de makers is er voldoende vermogen om twee maaiarmen, twee klepelmaaiers, de afzuiging en de rijmotoren aan te drijven. Het eigengewicht van het maaivoertuig is 18 ton. Voor het opvangen van maaisel kan er een 15-tons aanhanger meegenomen worden. De chauffeur heeft door de draaibare cabine goed zicht op de werkzaamheden en de omgeving rond het voertuig.

De Luctor in aanbouw. (Foto: GTH / Veldhuizen)

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Tuin en Park Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.