Favoriet

Maaien

Honda kondigt haar eerste acculoopmaaiers aan

Tuinmachinefabrikant Honda komt met de HRG 416 XB em HRG 466 XB IZY-ON loopmaaiers. De grootse vernieuwing voor Honda: de maaiers werken op een accu. De maaiers zijn in 2020 verkrijgbaar.

De maaiers zijn voorzien van Bosch-accu’s. Er is keuze uit drie modellen: 4 Ah, 6 Ah of 9 Ah. De 9 Ah variant levert tot 45 ampère en is bedoeld voor de professionele gebruiker. Mick Horsfall, hoofd productbeheer van Honda Motor Europe: “De batterijtechnologie is nu zo geavanceerd dat accu’s niet meer onderdoen voor benzinemotoren. Voor ons is het dan ook een logische keuze om accumaaiers te introduceren naast onze benzine- en robotmaaiers.”

IZY-model

De HRG 466 is een slag groter dan de HRG 416. Bij de grootse variant kun je de mulchfunctie eenvoudig in- en uitschakelen, aldus de fabrikant. De maaiers hebben een koppel van 4,5 Nm en 6,0 Nm. Beide maaiers zijn gebaseerd op het IZY-model die Honda al had. De accumaaiers komen voor het maaiseizoen van 2020 op de markt.

Maairobot voor kleinere gazons

Naast loopmaaiers komt Honda ook met nieuw gereedschap. Zo komt er een elektrische heggenschaar, bosmaaier en bladblazer. Dit gereedschap maakt gebruik van dezelfde accu’s als die in de maaiers zitten. Tot slot komt er volgend jaar ook een nieuwe maairobot. De HRM40 is een uitbreiding op de Miimo-serie van Honda. Het nieuwe model is geschikt voor gazons tot 400 vierkante meter.

Gerelateerde artikelen