Trimbot snoeit zelfstandig heggen en rozen

In Groot-Brittannië is de Trimbot gepresenteerd. Dat meldt emerce.nl. De robot maakt gebruik van 3D computer vision en kan daarmee zelfstandig heggen en rozen snoeien.

Basis voor de Trimbot is een maairobot. De maairobot is uitgerust met een flexibele arm en vijf camera’s. De camera’s helpen de robot bij het rijden. Daarnaast leggen de camera’s de 3D structuur van de te snoeien plant vast. De structuur van de ongesnoeide plant wordt vergeleken met die van een goed gesnoeide plant. Zodoende weet de Trimbot waar geknipt moet worden en waar niet.

Het Trimbot-project is geleid vanuit de School of Informatics van de University of Edingburgh. Vanuit de Universiteit van Amsterdam zat Theo Gevers, hoogleraar op het vlak van Computer Vision, in de leiding van het projectteam.

Foto: Trimbot2020

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.