Nieuwe ACG-houtklover met scharnierende armen

Machinefabrikant ACG uit Holten introduceert de Comfort-houtklover. Op de klover monteert de fabrikant twee scharnierende armen die het hout ‘omarmen’. Blokken tot een diameter van 60 cm klem je hierdoor stevig en veilig vast.

De klover heeft ook een opdruktafel. Met een voetpedaal druk je de klooftafel omhoog, waardoor je schuin afgezaagde stammen, die niet op de klooftafel blijven staan, tegen de kloofbeitel aanduwt. Hierdoor heb je beide handen vrij om de scharnierende armen vast te houden.

Transport

De kloofbeitel heeft twee snijzones, waardoor je ook stammen met knoesten eenvoudig kunt kloven, benadrukt de fabrikant. Op twee opklapbare zijtafels, naast de klooftafel, kun je deels gekloofd hout even wegleggen. Dankzij grote transportwielen kun je de klover eenvoudig verplaatsen over onverharde terreinen.

ACG laat de Comfort-klover voor het eerst zien tijdens De Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Tuin en Park Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.