Etesia presenteert Donky 2.0

De elektrische kruiwagen van Etesia heeft er een paar optionele functies bijgekregen. De Donky 2.0 kan nu dienen als kantelbak, gereedschapsdrager en de machine kan worden voorzien van een sneeuwschuif en verticuteerhark.

Etesia heeft de Donky in 2016 geïntroduceerd. De kruiwagen is elektrisch en haalt de stroom uit 4 12-Volts loodzuur gelaccu’s. Volgens de fabrikant kan daar, afhankelijk van de werkzaamheden, 1 tot 2 dagen mee gewerkt worden. De machine heeft twee snelheidskeuzes. In de eco-stand kan 0 tot 3 km/u worden gereden. In de snelle stand is dat maximaal 6 km/u. In beide gevallen kan de wagen ook in de achteruit worden geschakeld.

Laadbakken en draagplaat

De Donky 2.0 kan nu worden voorzien van een laadbak. Daarmee kan 280 kg (180 liter) materiaal vervoerd worden. Met de optionele zijschotten kan de inhoud worden vergroot tot 400 liter. Legen gebeurt door een centrale hefboom.

Met de zogeheten MBBT-kantelbak kan tot 280 kg en een volume van 250 L vervoerd worden. Het legen wordt vergemakkelijkt door de centrale hefboom en het schot aan de voorkant opent automatisch als er gekiept wordt. De Donky kan ook worden uitgerust met een vaste houten draagplaat. Daarmee kan tot 280 kg verplaatst worden.

En tot slot introduceert Etesia een verticuteerhark en een sneeuwschuif. De hark heeft een werkbreedte van 80 cm en kan voor in de Donky worden gehangen. Voor de sneeuwschuif geldt een werkbreedte van een meter.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Als uitgever van Mechaman, LandbouwMechanisatie, Veehouderij Techniek en Tuin en Park Techniek zijn wij continue op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Het invullen van deze enquête duurt ongeveer 2 minuten

Ik doe mee!
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.