Nieuwe Europe Chippers EC 640 versnippert 40 cm dikke stammen

Europe Forestry, de machinefabrikant uit het Overijsselse Stegeren, heeft een nieuwe trommelversnipperaar. De Europe Chippers EC 640 is een 110 kW (150 pk) sterke machine, behaalt een capaciteit van 50 tot 70 m³ per uur en kan stammen tot een diameter van 40 cm klein maken. De versnipperaar staat op een gehomologeerd onderstel en heeft ook een TÜV-certificaat.

De versnipperaar is voorzien van een CAT C4.4 dieselmotor. Volgens de fabrikant verbruikt dit blok bij vol vermogen minder dan 10 liter diesel per uur. De trommel heeft een diameter van 60 cm, is voorzien van twee messen en draait 1.000 tot 1.200 toeren per minuut. Op de machine zit de 2055-kraan van Europe Forestry. Deze kraan reikt 5,4 meter ver en kan 2 ton tillen. De invoeropening is 60 cm breed en 40 cm hoog. De uitvoertrechter is drie meter lang. De machine weegt 3.500 kg.

Bediening

Optioneel kan de versnipperaar voorzien worden van de Europe Controller. Op dit bedieningsscherm lees je alle informatie over de motor en de trommel af. Verder kun je instellingen wijzigen en krijg je een melding bij eventuele storingen en mankementen.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Tuin en Park Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Reacties zijn gesloten.