Timberwolf voorziet versnipperaars van andere motoren

Timberwolf introduceert twee nieuwe houtversnipperaars. De TW 230HB vervangt de TW 230DHB en TW 230PAHB. Daarnaast komt de Engelse fabrikant met de TW 230VTR op een rupsonderstel. De TW 280FTR en de TW 280VGTR voorziet Timberwolf voortaan van benzinemotoren.

De getrokken TW 230HB  versnipperaar is verkrijgbaar met een Kubota V1505 dieselmotor die voldoet aan de Stage V emissie-eisen. De TW 230HB is ook verkrijgbaar met een Briggs & Stratton Vanguard V Twin benzinemotor.

Geen dieselmotoren

Naast de getrokken versnipperaar introduceert Timberwolf nu ook de TW 230VTR. Deze versnipperaar op een 6 inch rupsonderstel heeft een Briggs & Stratton Vanguard V Twin benzinemotor. De TW 280FTR en de TW 280VGTR hadden dieselmotoren en krijgen nu benzinemotoren. Antony Alexander, productmarketingmanager van Timberwolf, legt uit: “Dieselmotoren die aan de Stage V-eisen voldoen, vereisen specialistisch onderhoud. Je moet het roetfilter (DPF) reinigen en de hoge motortemperaturen brengen risico’s met zich mee. Daarom hebben we besloten om over te schakelen op Kubota WG1605-benzinemotoren”, aldus Alexander.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Tuin en Park Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Mis geen enkel bericht met de Tuin en Park Techniek nieuwsbrief
E-mail:

Geef een reactie