De gemeente Maasgouw heeft in het dorpje Linne de markt van een nieuw rioleringsnetwerk voorzien. De bestaande bomen zijn vervangen. Rondom de nieuwe aanplant is de groeiplaatsconstructie Silva Cell van GreenMax geplaatst.

Tijdens deze renovatie zijn vier nieuwe plantvakken met Silva Cell ingericht. Dit is een krattensysteem dat opgevuld is met bomengrond, in Linne circa 30 kuub per boom. De nieuwe aanplant krijgt hierdoor goede groeicondities waardoor boomwortels niet langer een kostenpost zijn. BMM Groen uit Sittard was verantwoordelijk voor plaatsing van de groeiplaatsconstructie.
120 cm hoog
Dit is het eerste project in Nederland waar het krattensysteem tot maximale hoogte is ingebouwd: hoogte van 3 frames: 120 cm. De hoogte is meestal afhankelijk van de grondwaterstand. In Linne ligt dit op zo’n 8 meter, geen probleem dus. Er zijn vier Magnolia Kobus (25/30 cm) aangeplant. Rondom de markt is een asfaltweg gelegd en op de parkeervakken liggen klinkers. De groeiplaatsconstructie ligt onder de parkeervakken. Water wordt geïnfiltreerd vanuit de kolken naar de bomen.

Gerelateerde artikelen