De kniklader een Giant V452T HD met verwarmde cabine. De eerste winterpakketten worden momenteel uitgeleverd in Denemarken en Zweden. Voor de Nederlandse markt heeft Tobroco enkele schuiven en strooiers gereserveerd.
Specificaties en prijzen
Tobroco levert de zoutstrooier met tanken van 120 en 250 liter. De strooier is elektrisch aangedreven en wordt door de machinist bediend vanaf zijn zitplaats. Ook dosering kan vanaf die plaats ingesteld worden. De schuif is leverbaar in breedtes van anderhalve tot tweeënhalve meter. Optioneel is een hydraulische verstelling voor de hoek van de schuif. Tobroco levert op alle knikladers haar eigen aanspanning. De schuif is dus met elke Giant te gebruiken. Optioneel levert Tobroco allerhande aanspanningen, waaronder EURO. De sneeuwschuif kan geleverd worden vanaf 2.100 euro, de zoutstrooier vanaf 1.950 euro. Meerprijzen voor opties geeft Tobroco niet op, de fabrikant zegt te produceren naar specifieke wensen van de klant en verwijst voor prijsinformatie naar de dealers.

Kniklader
De Giant V452T HD weegt bijna 2,8 ton en is op de standaard banden het smalst met 1,1 meter. De maximumsnelheid van de kniklader is 28 kilometer per uur. Tobroco in het Brabantse Oisterwijk bouwt per jaar ongeveer 1400 Giant’s in de gewichtsklasse van 900 kilo tot vier ton.

Gerelateerde artikelen