De VT450S van Votex heeft een flinke inhoud en is achter een personenauto of busje te vervoeren. Met deze nieuwe bladzuigwagen kan één man snel en slagvaardig werken.

De basis van de VT450S is een tandem-asser van het Duitse Humbauer. Dit merk staat in Nederland goed bekend. Door de montage van de zuigunit op de laadvloer telt de unit als lading en gelden dezelfde toelatingseisen als voor de aanhangwagen. De aandrijving van het schoepenwiel met een capaciteit van 85 m3/min komt van een 13 pk Honda benzinemotor, type GX 390. De zuigunit is door één man binnen tien minuten af te bouwen, waarna de aanhangwagen voor andere doeleinden te gebruiken is. Aan de tandemasser is dan op geen enkele manier te merken dat hij soms een combi vormt met de zuigunit. Die unit staat zeker tien maanden van het jaar in een hoekje van de schuur op z’n eigen poten. Ook het weer opbouwen vergt minder dan tien minuten. De poten vormen dan het frame waar de slang overheen hangt.
In de definitieve versie wordt het grofmazige metaalgaas in de zijkanten van de huif vervangen door het fijnmazige doek dat nu de huif afdekt. Ook de transportbevestiging van de slang wordt nog verbeterd. De VT450S kost volgens Votex 13.500 euro excl. btw. Voor dat bedrag heb je een praktische bladzuigwagen die elektrisch driezijdig kiept en in een mum van tijd weer functioneert als normale tandemasser met een bak van 175 x 314 cm.

Gerelateerde artikelen