De Kverneland klepelmaaiers zijn er in werkbreedtes van 90 tot en met 480 cm en voor een vermogensklasse van 25 tot 260 pk. Door verschillende accessoires zoals het universele Y-mes, rotsmes of slagmes zijn ze geschikt voor verschillende omstandigheden. Standaard is een U-tegenmes, optioneel is een tweede U-tegenmes voor een betere versnippering onder zware omstandigheden.
Ze zijn leverbaar in front, achter en in offset aan de trekker. Zo is de FHP een model met parallel ophanging en daarmee ook geschikt voor het klepelen op moeilijk bereikbare plaatsen als slootkanten, hellingen en heggen. In de aandrijflijn zit een vrijloop zodat hoog toerental rotoren rustig kunnen uitlopen. Op de zware FXZ klepelmaaier zit standaard een halfautomatische aankoppeling, urenteller, centrale smering per zijde en openklapbare kap voor eenvoudige toegang tot de rotor. Dit vergemakkelijkt het onderhoud.
De rotor heeft een grote diameter en is inclusief snij-uitrusting volledig gebalanceerd. Dit geeft een grote gewasdoorvoer en de rotor werkt perfect trillingsvrij, weet de fabrikant. De rotor is opgehangen in twee, zelfinstellende conische rollagers.