De winter komt er weer aan en volgens veel weermodellen wordt het wederom een strenge. Bobcat heeft voor haar compacte laders nu een complete programma beschikbaar om sneeuw mee weg te kunnen schuiven, vegen en frezen.De schrankladers op wielen kunnen met sneeuwkettingen worden uitgerust of zelfs stalen rupsbanden om zo voldoende grip te krijgen. Om sneeuw te verwijderen kun je kiezen voor een sneeuwfrees, schuifblad, sneeuwbak or rolbezem. Om de laatste resten weg te werken kan de lader ook worden uitgerust met een zout- en zandstrooier en schraper.

Sneeuwfrees
De sneeuwfrees is leverbaar in een breedte van 122 tot 213 centimeter. De machine wordt hydraulisch aangedreven en heeft een maximale uitwerpafstand van 7,6 tot ruim dertien meter.

Sneeuwblad
Het sneeuwblad is verkrijgbaar in zes breedtes van 122 tot 244 centimeter. Deze is geschikt om een dunne of gemiddelde laag sneeuw te verwijderen. Door een eindvleugelkit te monteren kan hij ook gebruikt worden om grote oppervlaktes, zoals bijvoorbeeld parkeerterreinen, schoon te maken. Het V-blad kan onder vijf verschillende hoeken worden geplaatst tot een maximum van 30 graden.

Sneeuwbak en rolbezem
Sneeuwbakken met een breedte van 137 tot 254 centimeter, met een inhoud van 0,36 tot 1,53m³ zijn leverbaar. Deze hebben een rechte achterkant zodat ze gemakkelijk sneeuw weg kunnen duwen. Wie minder dan 10 centimeter sneeuw hoeft te verwijderen kan ook een rolbezem aanbouwen.

Zout- en zandstrooier of scraper
De hydraulisch aangedreven zout- en zandstrooier is speciaal geschikt voor het strooien van kleine ruimtes zoals parkeerterreinen en voetgangerspaden. De strooier heeft een voorraadbak van 250 liter die tevens als schepbak dient. De werkbreedte loopt van 5,6 tot 8,7 meter, afhankelijk van de hydrauliekopbrengst. Wie liever geen chemicaliën of zout gebruikt kan ook kiezen voor een scraper. Deze kan vastgekoekt sneeuw of ijs verwijderen.

Gerelateerde artikelen