Favoriet

Bedrijven

Husqvarna Accu Rider maaier wint Red Dot design-award

De Accu Rider van Husqvarna heeft een Red Dot Design Award gewonnen. De prijs wordt 2 juli uitgereikt door het Design Zentrum Nordrhein Westfalen in Essen, Duitsland.

Meer dan 14.000 inzendingen van 1.800 bedrijven uit 70 landen, tekenen zich jaarlijks in voor de Red Dot Design Award. Volgens de organisatie is de prijs vooral een bekroning voor esthetische vormen en voor ontwerpers met een grote verantwoordelijkheid.

“Bedrijven zijn er achter gekomen dat het ontwerp veel waarde toevoegt aan het product”. zegt professor Dr. Peter Zec, baas en initiatiefnemer van Red Dot. “Het ontwerp is een van de belangrijkste redenen die een consument overhalen tot het kopen van dat product.”

De elektrisch aangedreven Husqvarna Accu Riderzitmaaier kreeg een speciale prijs: de ‘red dot: best of the best’.  4.515 ontwerpen streden om deze titel die overigens niet alleen aan de Accu Rider werd toegekend: 62 best of the best prijzen gaan bij Red Dot de deur uit.

Husqvarna is blij met de prijs. “Het laat zien dat onze centrale focus op esthetiek en functie wordt gewaardeerd op wereldwijde schaal,” zegt Peter van Kampen, marketingmanager van Husqvarna Nederland en België.