Favoriet

Verzorging

Yanmar met 12 meter giek

Wynmalen & Hausmann Nemaasko B.V. heeft een midigraver met 12 meter lange giek en maaikorf geleverd aan Engelen Groen Uden B.V. De giek is gemaakt door Matt Nielen Constructies uit Boxmeer. Door constructie met het oog op besparen van gewicht en gebruik van speciaal licht staal, is het gewicht van de giek laag gebleven.

Nemaasko zette de midigraver van Yanmar op 60 centimeter brede rupsen met rubber pads. Door de brede rupsen is de kraan stabieler en kan hij op terreinen met weinig draagvermogen uit de voeten. Met de rubber pads blijft straatwerk heel. De lange giek kan in anderhalf uur worden verwisseld voor de conventionele Yanmar-giek. Om dat te doen leg je de lange giek in een daarvoor gemaakte bok. De conventionele giek ligt ook in een bok en kan zo worden aangebouwd. Met 700 kg aan extra contragewichten kan de Yanmar de lange giek hanteren.

Transport

Voor transport gebruikt Engelen een platte oprijwagen. De giek kan zich zodanig opvouwen dat de kraan vervoerd kan worden zonder de wettelijk gestelde maatvoeringen te overschrijden. Engelen houdt zich bezig met aanleg en onderhoud van groot groen.