Favoriet

Trekkers

Mercedes-Benz zoekt Unimog-dealers

Mercedes-Benz zoekt in Nederland drie Mercedes-Benz-truckdealers die zich willen toeleggen op de verkoop van en het onderhoud aan Unimog-voertuigen. De dealers zullen zich ook moeten verdiepen in de techniek van de aan- en opbouwapparatuur. De laatste jaren werden de universeel inzetbare voertuigen in Nederland niet of nauwelijks meer verkocht.

Ondanks de lage verkoopaantallen, heeft Mercedes-Benz de Unimog nog niet afgeschreven. Integendeel, zo blijkt uit een artikel in het oktobernummer van Tuin en Park Techniek. De Duitse autofabrikant verwacht de komende jaren een toenemende vraag naar Unimogs, omdat de fabrikant ervan uitgaat dat de eisen aan materieel waarmee langs de openbare weg wordt gewerkt steeds strenger worden. Daardoor ontstaat een interessante markt voor de Unimogs. Met een kenteken en een chauffeur met een groot rijbewijs mag je overal met een Unimog komen en de voertuigen halen zonder problemen een top van 80 tot 90 km/h.

Kind zonder vader

In de hoogtijdagen van Unimog werden de Unimogs in Nederland vertegenwoordigd door Hoegen Dijkhof en daarna nog enige tijd door Geveke-dochter Sieberg. De laatste jaren was het echter stil. “De Unimog is een kind zonder vader”, erkent Joop Hoenderboom van Mercedes-Benz Special Trucks.

De drie dealers die Mercedes-benz wil aanstellen, zullen klanten een allround service- en ondersteuningsprogramma moeten bieden. De verkoop van een Unimog staat nu eenmaal niet los van de op- en aanbouwwerktuigen op het voertuig, dus de dealers zullen kennis en ervaring moeten hebben met aandrijvingen en hydrauliek.

 

 

Gerelateerde artikelen