Favoriet

Verzorging

Nieuwe versnipperaar van Timberwolf

Becx Tuinmachines introduceert een getrokken Timberwolf-versnipperaar. De TW SX200 is begin volgend jaar op de vakbeurzen te bewonderen naast de Timberwolf-versnipperaar op rupsen met smalle invoertrechter.

De Timberwolf SX200 staat op een geremd chassis dat het Engelse Timberwolf zelf ontwierp en bouwde. De combinatie van versnipperaar en chassis weegt minder dan 750 kg en mag dus door iedereen met een B-rijbewijs vervoerd worden.

De SX200 heeft een benzinemotor van Honda met een vermogen van 15 kW (20 pk). De blaaspijp is 270 graden draaibaar. De hamers op de invoerrol zijn uitvoerbaar in verschillende uitvoeringen en geplaatst met Teflon-bussen om het lawaai te verminderen. Teflon is een bijzondere kunststofsoort dat glad is en bestand tegen hoge temperaturen.

Invoerband

Met de optionele invoerband wordt het invoeren van het groenafval makkelijker. Een klein bandje in de invoertrechter werkt het materiaal richting de invoerrollen. Er kan geen gehakseld materiaal door het chassis vallen tijdens transport, de versnipperaar is aan de onderkant gesloten.

 

Gerelateerde artikelen