Favoriet

Verzorging

Zaagtanden gelijkmatig slijpen zonder warmteontwikkeling

Zowel handmatig als machinaal slijpen van de zaagketting van een motorkettingzaag is niet ideaal volgen importeur Stierman. Het bedrijf presenteert op De Groen Sector Vakbeurs in Hardenberg de Timberline om alle tanden gelijkmatig te slijpen en de hardheid van de ketting te sparen.

“Over het algemeen is slijpen met de hand het beste voor de zaagtanden”, zo meent Stierman, importeur van diverse producten voor de groensector. “Bij handmatig slijpen komt het minste warmte vrij”, zo vervolgt het persbericht. Als tanden bij slijpen met een machine te warm zijn geweest, worden ze sneller weer bot. “Na verhitting zijn ze namelijk minder hard” schrijft Stierman’s bedrijfsleider Johan Teeuwsen.

Slijpset van Timberline

Handmatig slijpen dus. “Maar de kwaliteit daarvan is afhankelijk van de nauwkeurigheid van de man die de vijl in handen heeft.” Het is dus altijd wat. Daarom presenteert Stierman op de vkabeurs in Hardenberg op 8, 9 en tien januari de Timberline-slijpset. Die set plaats je op de zaaggeleider. Je draait aan het hengsel en alle tanden worden met hardmetalen slijpstift gefreesd. Er ontstaat geen warmte en alle tanden zijn 100 procent identiek na het slijpen. Althans, zo laat Stierman dat weten in het persbericht.

Met de universele houder zijn slijpstiften van doorsneden van 4, 4,8. 5,2 en 5,5 millimeter te gebruiken. Alleen hardmetalen kettingen kun je niet slijpen met de Timberline. Stierman biedt het apparaat aan voor 122,90 euro exclusief de btw.

 

Gerelateerde artikelen