Favoriet

Transport

Giant komt met pendelvergrendeling op kleine knikladers

Tobroco, de fabrikant van de Giant-knikladers in het Brabantse Oisterwijk, presenteert van 15 tot en met 21 april op de Duitse Bauma in Munchen, het stabilo-systeem. Door elektrohydraulisch het pendelmechanisme te blokkeren, verklein je de kans op kantelen van de kniklader.

Tobroco, de fabrikant van de Giant-knikladers in het Brabantse Oisterwijk, presenteert van 15 tot en met 21 april op de Duitse Bauma in München, het stabilo-systeem. Door elektrohydraulisch het pendelmechanisme te blokkeren, verklein je de kans op kantelen van de kniklader.

Het stabilo-systeem bestaat uit twee hydraulische cilinders die het voorste deel van de kniklader vastzetten ten opzichte van het achterste deel. Zo kan het voorste deel niet meer kantelen zonder dat het achterste deel overeind blijft. In feite is er dus meer nodig om de gestabiliseerde kniklader op de kant te krijgen dan een ongestabiliseerde kniklader.

Schokdemper

De pendelvergrendeling zet je handmatig aan met een schakelaar. Dan komt er druk op de cilinders en blokkeert het pendelmechanisme. Tussen het geblokkeerde en gedeblokkeerde pendelmechanisme zit een functie waardoor het stabilo-systeem als schokdemper functioneert. De cilinders vangen dan de klappen van het pendelmechanisme op.

Driecilinders

Het stabilo-systeem is optioneel leverbaar op de driecilinders van Giant die gekenmerkt worden door een typeaanduiding die start met de D. Tobroco kijkt nog of ze ook de viercilinders gaan aanbieden met het systeem.