Favoriet

Transport

Nieuwe Unitracs in augustus in productie

Lindner start in augustus met de productie van de Unitrac 82ep en de 92ep. De motoren van de nieuwe voertuigen verbruiken een liter brandstof minder per operationeel uur. Door het roetfilter voldoen beide modellen aan uitlaat Fase 3B. Het roetfilter is 3000 uur onderhoudsvrij.

Lindner start in augustus met de productie van de Unitrac 82ep en de 92ep. De motoren van de nieuwe voertuigen verbruiken een liter brandstof minder  per operationeel uur. Door het roetfilter voldoen beide modellen aan uitlaat Fase 3B. Het roetfilter is 3000 uur onderhoudsvrij.

Op de Wieselburger beurs ( van 27 tot en met 30 juni) presenteert Lindner de nieuwe Unitracs. “Met een totaalgewicht van 7,5 ton is de 82ep geschikt voor  toepassing in de landbouw”, weet Hermann Lindner. De 92 ep heeft met een totaalgewicht van 8,5 ton een laadvermogen van 5 ton. “De 92ep wordt op maat gemaakt voor de professionele landbouwers en voor de groene sector.”

Hoogtepunten

“De viercilinder turbo dieselmotor verbruiken dankzij de common-rail-inspuiting  een liter brandstof per uur minder dan de vorige modellen”, zegt technische CEO Stefan Lindner. Daarnaast hebben de ep-modellen een High Performance onderstel met onafhankelijke wielophanging en hydraulische vering met niveauregeling. De 4 –wiel besturing zorgt voor extra wendbaarheid. De nieuw ontwikkelde ingang van de machine maakt het sluiten van de deuren makkelijker, met name op steil terrein.

Op een ingebouwd scherm is het beeld dat de achteruitrijdcamera maakt rechtstreeks in de cabine te zien. “De bestuurder heeft goed zicht als hij achteruit rijdt en heeft tijdens alle werkzaamheden overzicht”, zegt Stefan Lindner. Door de led-verlichting wordt er energie bespaard.

Beide modellen zijn verkrijgbaar in de 40 km/h versie, de 92ep kan in een 50 km/h versie geleverd worden. De productie van de 82ep en de 92ep start in augustus 2013.