Favoriet

Verzorging

Easy-Core 108 op grootste gazon ter wereld

In het jaar 2000 werd de 9-holes golfbaan in Nuuk, Groenland, geopend. 35.000 vierkante meter gras werd daarvoor geïmporteerd uit IJsland. De golfbaan vormt het grootste gazon op het grootste eiland ter wereld.

Onder meer het beluchten van de greens behoort tot de taken van het onderhoudsteam in Nuuk. Voor de beluchting is er een Easy-Core 108 aangeschaft. De machine, met een werkbreedte van 52 centimeter, belucht 2.550 vierkante meter per uur. Het beluchten van  een oppervlakte van 3,5 hectare kost in totaal dus 14 uur.

Maar, zo zegt Ellen Kroes van golfbaan de Gelpenberg in Aalden: “Alleen de greens worden belucht. Dat gebeurt meestal twee keer per jaar. In het voor- en het najaar. Het is niet zo dat de totale baan inclusief de fairways belucht wordt.”

De tijd die er in het beluchten gestoken wordt hangt samen met het budget en welke machine er voor gebruikt wordt. In Aalden is dat de Verty Drain. De minimale werkbreedte van die ontluchter is 67,5 centimeter. Wordt dezelfde machine in Groenland ook gebruikt, dan kan er, uitgaande van dezelfde rijsnelheid, 3.300 vierkante meter per uur worden belucht. Dat komt neer op 10,5 uur. Ten opzichte van de Easy-Core 108 dus een tijdwinst van 3,5 uur.

Gerelateerde artikelen